Den Zikaviruset har fanget verdens oppmerksomhet de siste månedene etter å ha forårsaket mange dødsfall og fosterskader hos spedbarn. At et virus kan forårsake så store skader, er imidlertid ingen nyhet for mange familier.

I flere tiår har gravide kvinner følt seg truet av faren for å bli smittet av cytomegalovirus (CMV). Til tross for alle konsekvenser av en CMV-infeksjon og det faktum at viruset er velkjent, finnes det fortsatt ingen kur eller investeringer for å forhindre at viruset sprer seg.

Stoppe cmv

I begynnelsen av denne måneden, Naturens nettsted lagt ut en kritikk av oppmerksomheten zikaviruset har fått. Spesielt med tanke på de sosiale skjevhetene som spredningen av zikaviruset har ført til.

Zikaviruset utgjør åpenbart en stor trussel mot folkehelsen. CMV-viruset har imidlertid blitt neglisjert, selv om det har lignende konsekvenser og utgjør en tilsvarende fare. Natur innlegget tok ikke bort viktighet Det var ingen grunn til å diskutere spredningen av zikaviruset. Den satte bare spørsmålstegn ved vårt standpunkt om at vi bekymrer oss for en sykdom fra "den tredje verden", mens vi har feid lignende sykdommer under teppet. problemer.

Selv i de mørkeste øyeblikkene kan vi likevel finne lys. Personligheter som er involvert i CMV-forebygging og forskning ser et glimt av håp i all panikken forårsaket av zikaviruset.

"Fosterskader står ikke høyt på folkehelseagendaen. Zika er en mulighet." Stanley Plotkin, pensjonist forsker som utviklet dagens vaksine mot røde hunder.

"Zika har blitt en måte å åpne opp for samtaler om CMV på." Janelle Greenlee, medstifter av CMV-stiftelsen.

Diskusjonen om Zika-viruset har blitt så omfattende at andre studier om misdannelser hos spedbarn kan være til nytte. CMV-viruset er fortsatt et stort problem som må løses. Men etter hvert som ny forskning på zikaviruset utvikler seg, kan vi kanskje finne en måte å stoppe mange andre patogener på og kanskje utrydde misdannelsesproblemene.

Fortsett å lese vitenskapelig emner:

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler