Suunnitteletko seuraavaa suurta lääketieteellistä esitystäsi? Vietätkö unettomia öitä miettien satoja tapoja, joilla esityksesi voi epäonnistua?

Jos se olet sinä, älä huoli. Me huolehdimme sinusta!

Olemme kaikki olleet yleisönä esityksissä, jotka ovat olleet erittäin tylsiä ja yksitoikkoisia. Ja olen varma, että olet huolissasi siitä, että olet yksi näistä esittelijöistä. 

Lääketieteellisistä esityksistä puhuttaessa - nämä voivat saada vielä enemmän tietoa. tylsä. Tämä johtuu siitä, että sinusta saattaa tuntua, että lääketieteellisen aiheen esittäminen viihdyttävästi on vaikeaa.

Varmistaessasi, että saat kaikki tiedot ja tiedot oikein, saatat päätyä luomaan ja esittämään esityksen, joka ei ole niin kuuntelemisen arvoinen. 

Jotta voisimme etsiä vastauksia, mietitään ensin, miksi joistakin esityksistä tulee tylsiä ja toisista ei? Mikä erottaa tylsän esityksen viihdyttävästä?

 • Ensinnäkin diasi eivät ehkä ole houkuttelevia. Jos esimerkiksi tunget satoja sanoja yhteen diaan etkä lisää siihen yhtään luvut ja kaavioita, niin esityksesi näyttää ja kuulostaa tylsältä!
 • Seuraavaksi esityksessäsi ei ehkä ole mitään ainutlaatuista yleisöllesi. Oletetaan esimerkiksi, että yleisösi koostuu tutkijoista ja professoreista, ja lääketieteellisessä esityksessäsi puhutaan lukion perusasioista. Silloin on selvää, ettei esityksellänne ole mitään ainutlaatuista tarjottavaa.
 • Toinen tekijä voi olla epäselvyys. Esittämäsi seikat olisi selitettävä kristallinkirkkaasti yleisölle heidän asiantuntemuksensa perusteella. Jos vain kiirehdit esityksesi läpi saamatta käsitteitä selväksi, yleisösi eksyy ja menettää mielenkiintonsa.
 • Vielä yksi tärkeä tekijä, johon meidän pitäisi puuttua, on selkeän tavoitteen tai vision puuttuminen lääketieteelliselle esityksellesi. Sinun on tiedettävä tehtävä, jonka haluat saavuttaa lääketieteellisen esityksesi avulla.
 • Toinen yleinen syy siihen, miksi esityksesi voi käydä tylsäksi, on se, että siitä puuttuu yhtenäisyys ja sujuvuus. Saatat harhautua pois siitä, mitä haluat välittää.
 • Jos lääketieteellisen esityksesi avaus tai ensimmäiset minuutit eivät ole hyviä, on hyvin mahdollista, että yleisö alkaa menettää mielenkiintonsa heti. Vaikka diapakettisi näyttäisi hyvältä, olet menettänyt yleisösi jo ennen kuin esityksesi alkaa.

Jos olet huolissasi siitä, että lääketieteellinen esityksesi on tylsä, tämän oppaan avulla saat käyttökelpoisia vinkkejä siitä, miten voit kääntää asian päinvastaiseksi. 

Katsotaanpa joitakin kikkoja ja temppuja (sekä esimerkkejä), joiden avulla voit tehdä lääketieteellisestä esityksestäsi erittäin kiinnostavan ja hauskan ja välittää samalla oikean viestin.

Onnistunut Medical Presenations Vinkkejä

Tee siitä henkilökohtainen

Elämme informaatiotulvan aikakautta, jolloin personointi on äärimmäisen tärkeää. 

Lääketieteellisen esityksesi pitäisi olla jollain tavalla palkitseva yleisöllesi. Vain silloin sinun ja yleisösi välille syntyy parempi yhteys.

Ja kyllä, satunnaisen mallin poimiminen internetistä ja tekstin kopioiminen jokaiseen diaan ei ole henkilökohtainen esitys. 

Kun esität yleisölle, pyydät heidän huomiotaan.

Siksi on tietenkin järkevää, että teet heidän arvokkaasta ajastaan tärkeää. Voit tehdä tämän luomalla esityksen pitämällä yleisösi mielessäsi.

Aloita ymmärtämällä yleisösi - kuka on lääketieteellisen esityksesi ensisijainen yleisö?

Onko se tutkimus paperiesitys? Onko se lääketieteellinen edustusasiakirja? Vai onko se myyntiesitys lääketieteellisten palvelujen tarjoamiseksi?

Se, millaista tietoa ja dataa lisäät dioihin, sinun johdanto, esityksesi syvyys, kaikki vaihtelee yleisön tyypin mukaan.

Esimerkiksi yleisön asiantuntemuksen tason ymmärtäminen ajankohtaisesta aiheesta on tärkeää, jotta esityksesi olisi mielenkiintoinen. 

Jos lääketieteellinen esityksesi ja siihen lisäämäsi tiedot ovat yleisöllesi liian yksinkertaisia tai jopa liian kehittyneitä, yleisö lamaantuu lopulta.

Toinen tärkeä asia esityksen henkilökohtaistamisessa on puhua visiostasi.

Visio, korkeampi tarkoitus tai jokin käytännöllinen asia, jonka haluat tarjota maailmalle, voi välittömästi muuttaa lääketieteellisen esityksesi tylsästä mielenkiintoiseksi.

Vision jakaminen on tärkeää, koska suurempi visio liikuttaa aina ihmiskuntaa. Pelkkä lääketieteellisen esityksen pitäminen tutkimustulosten esittämisen vuoksi ei riitä. 

Sinun on mentävä tätä pidemmälle ja varmistettava, että visiosi tulee mahdollisimman hyvin esille yleisössäsi.

Ajattele mitä tahansa suosittua tuotemerkkiä. He korostavat aina visiotaan koko esityksensä ajan ja kertovat samalla tuotteidensa yksityiskohdista. Myös sinun kannattaa miettiä jotain samansuuntaista. 

Tämä houkuttelee yleisösi keskittymään enemmän siihen, mitä haluat jakaa heidän kanssaan.

He pysyvät koukussa koko esityksesi ajan ja ovat yhteydessä sinuun henkilökohtaisella tasolla. Ja mikä tärkeintä, jätät yleisölle hyvän mielen itsestään. 

Otetaan esimerkiksi tämä lääketieteellinen esitys, jossa puhutaan itsemurhien ehkäisystä. Diapaketti alkaa ajatuksia herättävällä sitaatilla ja vihjaa esittelijän näkemykseen itsemurhien vähentämisestä.

Tämä on paljon parempi tapa saada kuulijat mukaan kuin muut kuivat, elämää vailla olevat lääketieteelliset esitykset.

Varmista, että lisäät tarinoita 

Kukapa ei rakastaisi hyvää tarinaa? Kaikki rakastavat, eikö?! Tarinat voivat tuoda kaivattua viihdettä hieman tylsään lääketieteelliseen esitykseen. 

Jos siis epäilet, että esityksesi ei ole tylsä, jatka ja puno siitä tarina.

Tarinat voivat koskea sinua tai ketä tahansa esityksen kannalta merkityksellistä henkilöä. Voit esimerkiksi esitellä lääkäriryhmäsi ja tutkijakollegasi. Tämä herättää varmasti yleisön kiinnostuksen.

Voit aloittaa lääketieteellisen esityksesi erittäin mielenkiintoisella johdannolla. Tässä yhteydessä sinun tulisi mieluiten puhutella yleisöäsi ja esittää heille muutamia kysymyksiä, jotta he pysyvät mukana. Voit myös sisällyttää esityksesi koukun johdantoon.

Seuraavaksi voit jatkaa esitystäsi ja tuoda samalla tarinan mukanasi. 

Esitykseesi tulisi aina sisällyttää huomiota herättäviä elementtejä. Näitä voivat olla huumori, tiedot ja faktat sekä - mikä parasta - kuvat ja kaaviot.

Kuvat ja kaaviot voivat muuttaa esityksesi täysin ja vetää lukijan puoleensa paremmin kuin mikään muu. 

Kuten aiemmin mainittiin, pelkkä teksti lääketieteellisessä esityksessä voi olla erittäin tylsää yleisölle. Siksi kuvat voivat pelastaa sinut tällaisissa tilanteissa.

Lääketieteellisissä esityksissä voit käyttää tieteellinen hahmo valmistaja luoda kaavioita, jotka selittävät esityksesi keskeiset kohdat parhaalla mahdollisella, helposti ymmärrettävällä tavalla.

Käyttäjäystävällinen Scientific Figure Maker

Voit myös käyttää infografiikkatekijä luoda kattavia infografiikoita, jotka havainnollistavat täydellisesti lääketieteellisen esityksesi tulokset. 

Lääketieteelliset infografiikkasi ja graafisi saavat lyömätöntä huomiota.

Esimerkiksi seuraavat lääketieteellinen esitys aivolisäkkeistä sisältää monia tällaisia kuvia, jotka selittävät täydellisesti esityksen ytimen. Myös sinä voit suunnitella samanlaisia infografiikoita käyttämällä online-infografiikkatyökalua.

Pitäkää nämä 4 asiaa mielessä lääketieteellisessä esityksessänne

Tässä on toinen esitys jalkakaarista, jota ei olisi voitu esittää hyvin, ellei siinä olisi ollut kauniita infografiikkaa ja lääketieteellisiä kuvituksia. Voit käyttää tieteellinen figure maker tehdä esityksesi samanlainen kuin tämä.

Minkälainen esitys tämä on?

Esitystyypin ymmärtäminen ja oikeiden elementtien lisääminen on myös tärkeää, jotta lääketieteellinen esitys pysyy mielenkiintoisena.

Luento opiskelijoille

Jos olet professori, joka haluaa pitää luennon esityksen avulla, sinun on sisällytettävä nämä asiat esitykseesi, jotta se olisi mielenkiintoisempi:

 • Valmistele esityksesi pääpiirteittäin. Varmista, että selvität kaikki asiat, jotka haluat esitellä luennolla.
 • Luo aikajana, jotta kaikki diasi mahtuvat esityksellesi varattuun aikaan. Päätä, kuinka paljon aikaa haluat käyttää kuhunkin aiheeseen tai diaan.
 • Aloita luentoesityksesi uteliaisuutta herättävällä kysymyksellä. 
 • Käytä kuvia, grafiikkaa ja havainnollistamista käsitteiden selittämiseksi paremmin.
 • Tee esityksestäsi vuorovaikutteinen esittämällä yhä enemmän kysymyksiä yleisölle.
 • Pyydä yleisöäsi tutkimaan aihetta lisää. Tämä voi olla kehotuksesi toimia.

Tutkimuksen esittely

Jos lääketieteellisessä esityksessäsi on kyse tutkimustulosten esittelystä, nämä seikat on syytä pitää mielessä, jotta esityksesi saa hyvän vastakaikua yleisön keskuudessa:

 • Aloita muutamalla dialla, joissa esitellään tutkimuksesi. Selitä, miksi työsi on mielenkiintoinen ja miten se liittyy yleisöösi. Käytä huomiota herättäviä visuaalinen elementtejä, kuten infografiikkaa ja kuvia.
 • Seuraavaksi kerro tutkimusprosessistasi ja muista yksityiskohdista. Varmista, että diasi ovat teräviä ja ytimekkäitä.
 • Tutkimustuloksista kertominen on myös tärkeää. Varmista, että ne ovat linjassa visiosi kanssa.

Esimerkiksi tässä kliinisiä tutkimuksia koskevassa esityksessä rikotaan joitakin myyttejä ja esitellään tutkimustuloksia kiinnostavasti.

Esittely potilaille

Potilaan esittelyssä lähestymistapa olisi lähes sama kuin edellä mainittu. Pidä esitys tiiviinä ja sisällytä dioihin vain tarvittavat avainsanat. Lisää visuaalisia kuvia ja kaavioita, jotta voit selittää asiasi paremmin.

Ylläpidä joitakin perusasioita

Puhutaan lopuksi perusasioiden ylläpitämisestä. Nämä ovat kaikkien lääketieteellisten esitystapojen perussääntöjä, ja ne auttavat pitämään esityksesi asianmukaisena ja ytimekkäänä. 

Näiden perusasioiden unohtaminen johtaa myös siihen, että yleisö ei ole kiinnostunut, ja lääketieteellinen esityksesi jää latteaksi.

Hyvää alkua.

Johdanto on lääketieteellisen esittelyn tärkein osa. Jos johdantosi ei saa yleisöäsi innostumaan, yleisösi pitää koko esitystäsi tylsänä.

Seuraavassa on muutamia elementtejä, joilla voit piristää lääketieteellisen esityksesi johdantoa:

 1. Voit yrittää lisätä huumoria esityksesi alkuun. Sinusta saattaa tuntua, että huumoria on vaikea sisällyttää osaksi lääketieteellistä esitystä. Mutta se ei ole totta. Voit aina aloittaa humoristisella iskulauseella tai lääketieteellisellä vitsillä.
 2. Kysymysten esittäminen toimi loistavasti kaikissa esityksissä. Yleisösi saattaa olla kyllästynyt edelliseen esitykseen ja ehkä istua ei-niin-kiinnostuneena. Voit kääntää tilanteen päinvastaiseksi esittämällä yleisöllesi ajatuksia herättävän kysymyksen.
 3. Kuten aiemmin mainittiin, tarinalla aloittaminen tuo kaivattua lisämaustetta muuten tylsään lääketieteelliseen esitykseen. Sinun on varmistettava, että tarina on yleisön kannalta samaistuttava. Muuten tarina ei välttämättä toimi odotetulla tavalla.
 4. Voit jopa aloittaa lääketieteellisen esityksesi lyhyellä vuorovaikutuksella yleisön kanssa. Voit esitellä itsesi, esittää kysymyksiä ja olla vuorovaikutuksessa muutaman minuutin ajan. Voit pyytää joitakin yleisön jäseniä esittäytymään ja kertomaan ajatuksistaan.
 5. Videot toimivat hienosti. Jääräpäinen yleisösi ei välttämättä ole kiinnostunut tekstistä. He eivät välttämättä ole kiinnostuneita myöskään kuvista. Mutta videot ovat ehdottomasti jotain, joka kiinnostaa kaikkia yleisössä läsnä olevia. Voit siis aloittaa lääketieteellisen esityksesi lyhyellä video.

Pidä diojen määrä mahdollisimman pienenä.

Sinun on varmistettava, että lääketieteellinen esityksesi on selkeä ja tarkka. Sinun ei pitäisi pidentää esitystäsi tarpeettomasti sisällyttämällä siihen liikaa dioja. Tämä tuntuu tarpeettomalta ja epäkiinnostavalta yleisöstäsi.

Lisää avainsanoja vain dioihin, älä lauseisiin.

Tämä on virhe, jonka amatööriesittelijät tekevät usein. Yleisösi ei halua lukea isoja paksuisia kappaleita ja valtavia tekstiseiniä. Jos he haluaisivat, he olisivat lukeneet tutkimustyön tai kirjan.

Esityksen tarkoitus on puhua aiheesta tiiviisti ja helposti ymmärrettävästi. Näin ollen sinun tulisi lisätä vain tarpeelliset tiedot avainsanoina ja luettelopisteissä. Vältä lauseiden ja kappaleiden lisäämistä esitykseesi.

Esimerkiksi tässä COVID-19:ää koskevassa esityksessä on lisätty vain lyhyet avainsanat, jotka ovat välttämättömiä tietojen esittämiseksi. Tämä näyttää esteettisemmältä kuin lauseiden ja kappaleiden lisääminen.

Kehota toimimaan.

Kuten edellä mainittiin, suurempi visio voi muuttaa esitystäsi, samoin kuin kehotus toimintaan. Toimintakutsusi pitäisi olla sellainen, että se edistää jollain tavalla suurempaa visiotasi. 

Toimintakutsu voi olla mitä tahansa, esimerkiksi se, että pyydät yleisöäsi tutustumaan aiheeseen tarkemmin, pyydät heitä osallistumaan jollakin tavalla hyvän asian edistämiseen tai pyydät heitä ottamaan sinuun yhteyttä.

Erinomainen esimerkki tästä on tämä COVID-19:n esittely. Esitys päättyy hyödyllisiin vinkkeihin siitä, miten torjua COVID-19:n ympärillä vallitsevaa leimautumista.

Pitäkää nämä 4 asiaa mielessä lääketieteellisessä esityksessänne

Tämä on hyvä esimerkki siitä, että esityksessä käytetään kehotusta toimia, jotta yleisöä kannustetaan edistämään parempaa hyvää.

Jaa yhteystietosi.

Esityksesi jälkeen monet ihmiset, kuten tutkijatoverit, alan ammattilaiset tai opiskelijat, saattavat haluta ottaa sinuun yhteyttä yhteistyötä ja keskusteluja varten. 

Siksi on järkevää, että annat yhteystietosi dioissasi ja välität ne myös läsnä olevalle yleisölle.

Tässä on esimerkki siitä, miten voit jakaa yhteystietosi lääketieteellisen esityksesi lopussa.

Päätelmä

Lääketieteellisistä esityksistä voi tulla helposti tylsiä ja yksitoikkoisia, jos et huolehdi erityisesti siitä, että yleisö pysyy mukana ja koukussa koko ajan. Tässä artikkelissa annetut vinkit ovat helppoja toteuttaa, mutta erittäin tehokkaita.

Käytä näitä vinkkejä, niin saat varmasti paljon sitoutuneemman ja tyytyväisemmän yleisön seuraavaan lääketieteelliseen esitykseesi.

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit