Οι εικόνες ασθενειών του κυκλοφορικού συστήματος, όπως οι καρδιακές βλάβες, είναι πολύ χρήσιμες για την κατανόηση των υποκείμενων προβλημάτων και των θεραπειών από τον ασθενή και τους γονείς. Πρέπει να κατανοήσουν τις ιατρικές πληροφορίες, ώστε η θεραπεία να είναι επιτυχής. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε οπτικά. Χρειάζεστε τους κατάλληλους πόρους και δεξιότητες. Δεν είναι εύκολο να βρείτε καλές απεικονίσεις της καρδιολογίας. Εκτός αυτού, ο σχεδιασμός των infographic δεν είναι κάτι που μαθαίνουμε στην ιατρική σχολή και οι γραφίστες ή οι εικονογράφοι δεν βρίσκονται κάθε φορά κοντά σας.

Πώς θα μπορούσα, λοιπόν, ως γιατρός να δημιουργήσω ελκυστικά στοιχεία για να εξηγήσω τη θεραπεία στους ασθενείς μου; Πώς μπορώ να δημιουργήσω ενδιαφέροντα σχήματα ή διαγράμματα για τα μαθήματα, τις παρουσιάσεις και τις ερευνητικές εργασίες μου;

Το Mind the Graph είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα όπου μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά. Και το πιο σημαντικό, δεν χρειάζεται να μάθετε γραφιστική από το μηδέν. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δημιουργίας infographic για γιατρούς και επιστήμονες.

Έτσι, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πια χρόνο για να αναζητάτε στοιχεία στο διαδίκτυο. Επίσης, γνωρίζετε ότι η κλοπή των στοιχείων κάποιου άλλου θα σας δημιουργήσει προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων. Να κατανοήσετε τους κινδύνους της χρήσης εικόνων από το Google στις παρουσιάσεις, τα μαθήματα και τις εργασίες σας, δείτε αυτό το άρθρο. Μην εκθέτετε τον εαυτό σας σε αυτόν τον κίνδυνο. Πέρα από αυτό, οι περισσότερες απεικονίσεις που βρίσκονται στην εμφάνιση δεν φαίνονται επαγγελματικές και μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τη δουλειά σας.

Σήμερα θα επικεντρωθώ στις απεικονίσεις της καρδιολογίας. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε εξαιρετικό περιεχόμενο για άλλους ιατρικούς τομείς στο ιστολόγιό μας:

Τώρα, ρίξτε μια ματιά σε μερικές απεικονίσεις της καρδιολογίας που είναι διαθέσιμες στο Mind the Graph:

preview_78349 (2)preview_79053 (1)

 

Και αν χάσετε κάποια εικονογράφηση, μην ανησυχείτε! Φτιάχνουμε νέες εικονογραφήσεις με βάση τα αιτήματα από τους συνδρομητές μας. Επομένως, γιατί να μην αρχίσετε σήμερα να βελτιώνετε την επικοινωνία σας; Δώστε καλύτερα μαθήματα και παρουσιάσεις και κερδίστε περισσότερες προβολές για τις εργασίες σας.

 

start_get

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα