Изображенията на заболявания на кръвоносната система, като например сърдечни лезии, са много полезни за разбиране от страна на пациентите и родителите на основните проблеми и лечението. Те трябва да разбират медицинската информация, за да може лечението да бъде успешно. Знаем обаче, че е много трудно да се общува визуално. Нуждаете се от подходящите ресурси и умения. Не е лесно да се намерят добри илюстрации по кардиология. Освен това дизайнът на инфографики не е нещо, което учим в медицинския факултет, а графичните дизайнери или илюстраторите не са наблизо всеки път.

И така, как аз като лекар бих могъл да създам привлекателни фигури, за да обясня лечението на моите пациенти? Как да създам интересни схеми или диаграми за моите уроци, презентации и научни статии?

Mind the Graph е онлайн платформа, в която можете да направите всичко това. И най-важното - не е нужно да учите графичен дизайн от нулата. Това е програма за създаване на инфографики за лекари и учени.

Така че вече не е нужно да прекарвате време в търсене на цифри в интернет. Освен това сте наясно, че кражбата на чужди фигури ще доведе до проблеми с авторските права. Да разберете рисковете от използването на снимки от Google в презентациите, уроците и статиите си, погледнете тази статия. Не се излагайте на този риск. Освен това повечето илюстрации, които се намират на външен вид, не изглеждат професионално и могат да компрометират работата ви.

Днес ще се съсредоточа върху илюстрации от кардиологията. Въпреки това в нашия блог можете да намерите голямо съдържание за други медицински области:

Сега разгледайте някои илюстрации на кардиологията, налични в Mind the Graph:

Преглед_78349 (2)Преглед_79053 (1)

 

И ако пропуснете някоя илюстрация, не се притеснявайте! Ние правим нови илюстрации въз основа на заявки от нашите абонати. Така че защо да не започнете още днес да подобрявате комуникацията си? Давайте по-добри уроци и презентации и получавайте повече мнения за своите документи.

 

start_get

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони