Децата като цяло имат любопитен ум и много въпроси. Точно такива трябва да са учените. Ето защо комуникацията на науката трябва да достигне до нашите деца. Децата са бъдещето, а ние искаме бъдеще с вълнуващи научни открития. Затова беше невероятно да открием работата на Граници за младите умове. Christell Van Der Vyver и Shaun Peters написаха пост за растенията и изменението на климата с помощта на илюстрации от Mind the Graph.

Създадените от тях инфографики са прости, красиви и лесни за разбиране.

 

Фигура 2 - Вътрешни защитни механизми на растенията при воден стрес.

 

"Чували ли сте хората да говорят за глобалното затопляне и изменението на климата? Знаете ли какво означават тези термини? Тези термини основно означават, че Земята става все по-гореща с всяка изминала година. Тези по-високи температури водят до неочаквани и необичайни метеорологични модели. Един от тези необичайни метеорологични модели са честите и тежки засушавания. Засушаванията са много дълги сухи периоди без дъжд. Какво означават тежките засушавания за растенията? Ами, растенията са сесилниОрганизъм, който не може да се движи и остава на едно място, като растение, което означава, че те остават на едно място и не могат да се движат, както ние можем. Те не могат да извадят корените си и да се преместят на сенчесто или влажно място. Ето защо растенията трябва по някакъв начин да се справят с тези все по-нарастващи условия на засушаване или просто ще умрат."

 

Фигура 1 - Екстремни структурни адаптации, открити в растенията, за да се борят със загубата на вода и да съхраняват повече вода.

 

фигура 3

 

Публикацията Как растенията се справят със сухите дни? е чудесен пример за това как науката може да бъде достъпна за всеки. Силно вярвам в това и се радвам, че Mind the Graph е част от това.

Ако сте харесали инфографиката и искате лесно да правите красиви графични абстракти, опитайте безплатно Mind the Graph:

 

infographic63724-3

 

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони