A oferi o scrisoare de recomandare pentru cineva care dorește să meargă la o școală postuniversitară poate fi o provocare, mai ales când vine vorba de a-l ajuta să-și îndeplinească un vis. Furnizarea de informații despre abilitățile academice și personale ale solicitantului este un rol esențial al recomandatorului în procesul de aplicare. A obține recomandarea corectă este vitală pentru șansele de a fi admis la programul preferat. Iată câteva sfaturi și strategii pentru a vă ajuta să scrieți o scrisoare de recomandare convingătoare pentru un candidat la o școală de absolvire. Vom acoperi totul, de la înțelegerea scopului scrisorii până la structurarea ei eficientă și evidențierea punctelor forte ale candidatului. 

Acest ghid va răspunde la întrebarea: "Cum să scriu o scrisoare de recomandare pentru școala postuniversitară?" și le va oferi profesorilor, angajatorilor și mentorilor instrumentele de care au nevoie pentru a crea recomandări care să iasă în evidență. Vor fi discutate elementele cheie ale unei scrisori de recomandare eficiente, inclusiv modul în care să evidențieze realizările, calitățile personale și potențialul de succes al candidatului la școala postuniversitară. În plus, vă vom arăta exemple de scrisori de recomandare eficiente și vom explica de ce sunt atât de puternice. Cu ajutorul acestui articol de blog, veți învăța cum să scrieți o scrisoare de recomandare care să vă ajute studentul, colegul sau îndrumătorul să se evidențieze din mulțime și să fie acceptat. Haideți să ne aruncăm cu capul înainte!

Înțelegerea noțiunilor de bază: Ce este o scrisoare de recomandare pentru școala postuniversitară?

De obicei, o scrisoare de recomandare (LOR) este scrisă de o persoană care are cunoștințe profesionale, academice sau personale despre o persoană și care este dispusă să o susțină. Admiterea la școlile postuniversitare utilizează adesea scrisori de recomandare pentru a evalua potențialul de succes al unui student.

Ca parte a scrisorii de recomandare, se furnizează, de obicei, informații despre realizările academice și personale, abilitățile, calitățile și trăsăturile de caracter ale candidatului, precum și despre experiența de muncă, cercetarea și implicarea în comunitate. Ca mijloc de prezentare a punctelor forte și a potențialului de succes al candidatului în cadrul unui program de studii universitare, recomandările trebuie să fie cât mai detaliate și mai specifice posibil.

Cele două tipuri de scrisori de recomandare academică și profesională sunt cele mai des folosite pentru cererile de înscriere la școlile postuniversitare. Scrisoarea de recomandare este scrisă de un profesor, instructor sau consilier care a avut contacte extinse cu solicitantul într-un cadru academic. Supervizorul, angajatorul sau colegul unui solicitant poate scrie, de asemenea, o LOR profesională, vorbind despre abilitățile și experiența acestuia.

Șansele de admitere ale candidaților la școlile postuniversitare sunt influențate în mod semnificativ de scrisorile de recomandare, care sunt componente esențiale ale procesului de înscriere. O scrisoare de recomandare este crucială atât pentru candidați, cât și pentru recomandatori, ambii trebuind să înțeleagă ce este, cine ar trebui să o scrie și ce informații ar trebui incluse.

Modul corect de a cere o scrisoare de recomandare

Scrisorile de recomandare pot fi stresante, dar sunt necesare pentru multe aplicații, în special pentru școlile postuniversitare. Atunci când cereți o recomandare, este important să vă asigurați că sunt evidențiate abilitățile și realizările dumneavoastră.

Alegeți recomandatorul potrivit

Pentru început, alegeți persoana potrivită căreia să îi cereți o scrisoare de recomandare. Este ideal să fie cineva care vă cunoaște bine, care are o părere pozitivă despre dumneavoastră și care poate vorbi despre punctele forte și abilitățile dumneavoastră. Este o idee bună să acordați persoanei care vă recomandă cel puțin două-trei săptămâni înainte de termenul limită pentru a scrie scrisoarea.

Păstrați-l profesional

Este important să fiți politicos și profesionist atunci când vă redactați cererea. Includeți orice detalii sau formulare relevante legate de cererea dvs. și de ce aveți nevoie de o scrisoare de recomandare. În plus, este o idee bună să vă oferiți să vă întâlniți cu cel care vă recomandă și să îi oferiți materiale care îl vor ajuta să scrie o scrisoare mai puternică.

Exprimă-ți recunoștința

Ca o notă finală, exprimați-vă recunoștința și aprecierea față de recomandator. Mulțumirea recomandatorului după ce ați trimis scrisoarea poate contribui în mare măsură la menținerea unei relații profesionale.

Elementele esențiale ale unui LOR bine format

Pentru a fi acceptat la un program de studii postuniversitare sau pentru a obține un loc de muncă, o scrisoare de recomandare bine formată este esențială. Elementele care vor face ca scrisoarea de recomandare să fie eficientă și profesională trebuie luate în considerare atunci când o formatați.

În introducerea scrisorii de recomandare, trebuie să indicați în mod clar relația dvs. cu solicitantul și scopul scrisorii. Poate doriți să includeți perioada de timp de când îl cunoașteți pe candidat, funcția pe care a ocupat-o și impresia dumneavoastră generală despre abilitățile sale.

În plus, scrisoarea de recomandare ar trebui să includă exemple concrete ale realizărilor și abilităților candidatului. În cererea dumneavoastră, asigurați-vă că scoateți în evidență punctele forte și realizările sale relevante pentru postul sau programul pentru care candidați. Scrisoarea dvs. va fi mai credibilă și mai cuprinzătoare dacă includeți exemple concrete.

În al treilea rând, păstrați tonul și limbajul profesional al scrisorii de recomandare. Folosiți un limbaj respectuos și recunoașteți realizările și potențialul candidatului, fără a folosi prea mult limbaj ocazional sau cuvinte colocviale. Este important să oferiți o evaluare onestă a abilităților și calificărilor candidatului în scrisoarea de recomandare, fiind în același timp pozitiv și încurajator.

O bună scrisoare de recomandare trebuie să fie formatată pentru a fi ușor de citit. Pentru o lectură și o înțelegere mai ușoară, folosiți paragrafe clare și concise și puncte pentru a fragmenta textele. Utilizarea fontului Times New Roman sau Arial și o dimensiune a fontului ușor de citit (de exemplu, 12 puncte) este o idee bună.

Nu în ultimul rând, încheiați scrisoarea de recomandare cu o declarație de recomandare clară și cu datele dumneavoastră de contact. Destinatarul vă poate contacta prin e-mail sau telefonic dacă are întrebări sau dacă dorește să continue.

În concluzie, o scrisoare de recomandare bine formată trebuie să includă o introducere clară, exemple de competențe și realizări ale candidatului, un ton și un limbaj profesional, un format ușor de citit și o declarație de recomandare clară. Aceste elemente esențiale vă pot ajuta să creați o scrisoare de recomandare care să susțină obiectivele solicitantului dumneavoastră.

Iată un exemplu de scrisoare de recomandare

[Numele dvs.]

Poziția și afilierea dumneavoastră

Oraș, stat Cod poștal

Adresa de e-mail

Data

Stimate [Numele destinatarului],

Vă scriu pentru a recomanda cu căldură [Numele candidatului] pentru [Titlul programului de studii universitare]. Îl cunosc pe [Numele candidatului] de [X ani/luni] în calitate de [Funcția și afilierea dvs.] și am avut plăcerea de a fi martor la creșterea și realizările sale remarcabile în [Domeniul de].

[Paragraful 1: Introducere]

În acest paragraf, prezentați-vă, prezentați-vă, prezentați-vă relația dumneavoastră cu solicitantul și prezentați scopul scrisorii dumneavoastră. Puteți menționa modul în care l-ați cunoscut pe candidat, impresia dvs. despre competențele și abilitățile sale și recomandarea dvs. generală pentru acceptarea sa în program sau la locul de muncă.

[Paragraful 2: Competențe și realizări]

În acest paragraf, evidențiați competențele, experiențele și realizările specifice ale candidatului. Puteți menționa realizările sale academice, proiectele de cercetare, experiența profesională relevantă, abilitățile de conducere și orice alte puncte forte care sunt relevante pentru postul sau programul pentru care candidează. Asigurați-vă că includeți exemple specifice pentru a vă susține afirmațiile.

[Paragraful 3: Calități și potențial personal]

În acest paragraf, discutați calitățile personale ale candidatului, cum ar fi etica profesională, integritatea și abilitățile interpersonale. De asemenea, puteți menționa potențialul său de creștere și de succes în cadrul programului sau al postului, pe baza experienței dumneavoastră de lucru cu el.

[Punctul 4: Concluzie și recomandare]

În acest paragraf, reiterați recomandarea dvs. pentru solicitant și rezumați punctele cheie ale scrisorii. De asemenea, puteți să includeți datele dumneavoastră de contact și să vă oferiți să furnizați informații suplimentare sau să răspundeți la orice întrebări pe care le-ar putea avea destinatarul.

Vă mulțumim că ați luat în considerare [Numele candidatului] pentru [Programul de studii universitare/Titlul postului]. Nu am nicio îndoială că va aduce o contribuție valoroasă la programul/ocupația dvs. și va continua să exceleze în activitatea academică și profesională.

Cu stimă,

(Numele dumneavoastră)

Informații de contact

10 sfaturi pentru a vă aminti cum să scrieți o scrisoare de recomandare pentru școala de absolvire

Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să țineți cont atunci când scrieți o scrisoare de recomandare (LOR):

  1. Nu uitați să vă păstrați tonul și limbajul profesional, fiind în același timp onest și sincer în recomandarea dumneavoastră.
  2. Nu uitați să evidențiați în cerere punctele forte și realizările relevante ale candidatului.
  3. Pentru a vă susține afirmațiile, oferiți exemple și detalii specifice.
  4. Mențineți un ton și un limbaj profesional pe tot parcursul scrisorii.
  5. Folosiți fonturi și dimensiuni standard, anteturi și puncte pentru a formata un text clar și ușor de citit.
  6. Oferiți datele dumneavoastră de contact și o declarație de recomandare la sfârșitul scrisorii.
  7. Asigurați-vă că scrisoarea de recomandare este corectă și fără erori, corectând-o cu atenție.
  8. Dacă este cazul, urmați recomandările sau orientările furnizate de beneficiar sau de program.
  9. Este posibil să doriți să furnizați o copie a scrisorii dumneavoastră de recomandare solicitantului, pentru dosarul său.
  10. Asigurați-vă că scrisoarea de recomandare este trimisă la timp și prin procesul corect, așa cum este specificat de către beneficiar sau program.

Îmbunătățiți vizibilitatea și impactul documentului dvs. prin comunicare vizuală de calitate!

Puteți crește semnificativ vizibilitatea și impactul lucrărilor dumneavoastră academice prin utilizarea unei comunicări vizuale de calitate. Mijloacele vizuale, cum ar fi grafice, diagrame și infografice, pot atrage cititorii și simplifica informații complexe, ceea ce duce în cele din urmă la un impact și o influență mai mari. Lăsați Mind the Graph vă ajută să vă comunicați știința mai eficient. Avem o galerie de ilustrații pe care nu veți dori să o ratați!

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane