Als het gaat om wetenschap kunst, denken de meesten van ons meteen aan super realistisch en complex illustraties. Maar wat als het niet zo hoeft te zijn?

Dat is wat Charley Harper dacht.

In een tijd waarin wetenschapskunst draaide om illustraties die de kleinste details van de echte wereld natuurgetrouw weergaven, gaf Charley ons een nieuw gezichtspunt.

 

Wetenschapskunst Charley Harper
"Als ik naar een wildlife of natuur Onderwerp, ik probeer niet alles erin te stoppen; ik probeer alles eruit te laten. Ik tel nooit de veren in de vleugels; ik tel alleen de vleugels." - Charley Harper

Hij noemt zichzelf een kunstenaar-natuuronderzoeker en heeft zijn carrière gewijd aan het illustreren van wilde dieren. Maar hij deed het niet op de manier die mensen gewend waren. Bekijk Charley's stijl:

 

Wetenschapskunst Charley Harper Wetenschapskunst Charley Harper

Wetenschapskunst Charley Harper

Charley's werk heeft een beetje humor en een veel eenvoudiger streepje dat alleen rekening houdt met relevante informatie. Zijn gevoel voor leven en vormen met een kleine twist stond garant voor een enorme weerslag. Zo werd hij een referentie in de wereld van de wetenschapskunst.

Zoals Charley zelf zegt, was hij de enige wildartiest die nooit werd vergeleken met Audubon - een van de grootste talenten in de wetenschapskunst.

De boodschap is duidelijk: het is niet nodig de zaken te compliceren. Elk streepje heeft een doel en moet doelbewust zijn.

Zijn illustraties ontkrachten het idee dat alleen sterk uitgewerkte cijfers hebben een kans op de wetenschappelijk wereld. In plaats daarvan bewijzen ze dat eenvoudig en functioneel werken net zo goed.

Wetenschapskunst Charley Harper

Al deze illustraties zetten ons aan het denken:

Neemt u even de tijd om u af te vragen waar u uw tijd in investeert? Hoe vaak denkt u aan de relevantie van het schrijven van een paper? Of het opbouwen van een grafiek? Hoe zit het met uw cijfers?

Charley's inzicht leert ons om zinvol te denken en te handelen. Als je de messege krijgt zonder, waarom heb je hem dan?wetenschapskunst

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen