Wij vieren vandaag de dag van Darwin, ter ere van de geboorte van Charles Darwin in 02/12/1809.

Darwin is een belangrijke figuur in de geschiedenis van de wetenschap. Hij revolutioneerde ons begrip van de natuur en het ontstaan van de mens. Hij droeg bij tot het bewijzen van de evolutietheorie tegenover die van de transmutatie, aan de hand van voorbeelden uit de dierkunde, plantkunde en geologie.

Activa 9@4x

De Royal Society erkende in 1839 zijn bijdrage als naturalist en voor zijn "goede kennis van geologie, plantkunde, zoölogie en vele andere takken van natuurlijke kennis".

Zijn baanbrekende werk "On the Origin of Species" uit 1859 was een baanbrekend natuuronderzoeker en had een grote invloed op het wetenschappelijk denken in de 19e eeuw en daarna.

 

"Het is niet de sterkste van de soort die overleeft, noch de meest intelligente, maar degene die het meest reageert op verandering". Charles Darwin

Dus, laten we het vieren met verbazingwekkende visuele wetenschap:

 

Big Bang Boom: Een onwetenschappelijke kijk op het begin en de evolutie van het leven ... en hoe het waarschijnlijk zou kunnen eindigen. Regie en animatie door BLU . (Spring naar minuut 6 om dinosaurussen te zien).

 

Een tapijt van beelden over de kosmische en biologische oorsprong van onze soort, op originele muziek van Simphony of Science.

Levensboom 

 

Darwin gebruikte het concept van een levensboom in het kader van zijn evolutietheorie. In de Origin of Species (1859) presenteerde hij in hoofdstuk IV een abstract diagram van een theoretische levensboom voor soorten van een niet nader genoemd groot geslacht.

 

DV0mHDjXcAEXzA4
Bladzijde uit Darwins notitieboeken rond juli 1837. Deze foto toont zijn eerste schets van een evolutieboom uit zijn eerste notitieboek over de transmutatie van soorten. Het schrift is te bezichtigen in het Museum of Natural History in Manhattan, New York City.

Dus, om vandaag te vieren, zie deze geweldige interactieve levensboom:

27657224_1903858132990426_4663663444534581987_n

Klik en gebruik het zoekvak om op een specifiek knooppunt in te zoomen. Druk op esc om uit te zoomen.

Om meer te zien:

Ben je te oud voor de wetenschap?

Zijn Tartigrades superkrachten echt?

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen