Om het belang van wetenschap in onze samenleving over te brengen, moeten we eerst beter en gemakkelijker over wetenschap kunnen communiceren. Soms hebben mensen moeite om wetenschap te begrijpen omdat het moeilijk te visualiseren is. Bij scheikunde is dat niet anders. Moleculen en chemische bindingen zijn niet gemakkelijk te begrijpen en te visualiseren. U kunt dus visuele middelen gebruiken als wetenschappelijke illustraties van een chemische structuur om deze onderwerpen uit te leggen.

Wetenschappelijke illustraties zijn een krachtig hulpmiddel om beter te communiceren in de wetenschap. Met illustraties kunt u grafische samenvattingen, posters, presentaties, boek- of tijdschriftomslagen en alles wat u maar kunt bedenken maken.

Mind the Graph-illustraties gebruiken om een chemische structuur uit te leggen

Op Mind the Graph hebben we illustraties die de chemische structuur van moleculen laten zien. Vervolgens kun je ze combineren om bindingen en interactie tussen moleculen te laten zien. Onze illustraties hebben een patroon, zodat je ze op een aantrekkelijke manier kunt combineren. Ook heeft elk atoom een specifieke kleur, dus de zuurstof is altijd rood, de stikstof is blauw, de calcium is groen enzovoort.

We hebben meer dan achtduizend wetenschappelijke illustraties en honderden daarvan zijn van chemische structuren. Neem een kijkje in enkele ervan:
chemische structuur

Je kunt deze illustraties combineren met andere om je grafische samenvatting te maken, kijk maar eens naar dit voorbeeld van oceaanverzuring gemaakt op Mind the Graph:

oceaanverzuring

Als je deze illustraties wilt gebruiken of de andere wilt zien, doe dan mee! Je kunt gratis beginnen:

let op de grafiek wetenschappelijke illustraties

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen