Om de belang van wetenschap in onze samenleving, moeten we eerst beter en gemakkelijker over wetenschap kunnen communiceren. Soms hebben mensen moeite om wetenschap te begrijpen omdat het moeilijk te visualiseren is. In de scheikunde is dat niet anders. Moleculen en chemische bindingen zijn niet gemakkelijk te begrijpen en te visualiseren. Dus kun je gebruik maken van visuele middelen als wetenschappelijk illustraties van een chemische structuur om deze onderwerpen uit te leggen.

Wetenschappelijke illustraties zijn een krachtig hulpmiddel om beter te communiceren in de wetenschap. Met behulp van illustraties kun je grafisch samenvattingen, posters, presentaties, boek- of tijdschriftomslagen en alles wat je maar kunt bedenken.

Mind the Graph-illustraties gebruiken om een chemische structuur uit te leggen

Op Mind the Graph hebben we illustraties die de chemische structuur van moleculen laten zien. Vervolgens kun je ze combineren om bindingen en interactie tussen moleculen te laten zien. Onze illustraties hebben een patroon, zodat je ze op een aantrekkelijke manier kunt combineren. Ook heeft elk atoom een specifieke kleur, dus zuurstof is altijd rood, stikstof is blauw, calcium is groen enzovoort.

We hebben meer dan achtduizend wetenschappelijke illustraties en honderden daarvan zijn van chemische structuren. Neem een kijkje in een aantal van hen:
chemische structuur

Je kunt deze illustraties combineren met andere om je eigen grafische samenvattingkijk eens naar dit voorbeeld van oceaanverzuring gemaakt bij Mind the Grafiek:

oceaanverzuring

Als je deze illustraties wilt gebruiken of de andere wilt zien, doe dan mee! Je kunt gratis beginnen:

let op de grafiek wetenschappelijke illustraties

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen