Всеки ден сме претоварени с информация във всякакви формати. Никога не е било по-лесно да се информираме. Никога обаче не е било по-трудно да се откроим от тълпата.
Как да привлечете вниманието на някого при толкова много информация, на която сме изложени?

Що се отнася до привлекателността на информацията, 87% от хората се чувстват по-привлечени да четат текстове, които са хармонично подредени с фигури (известни също като инфографики).
Защо? Просто защото 90% от цялата информация, предавана на мозъка ни, е визуален.

Не ми вярвате? Вижте това инфографика по-долу:

комуникация

 

Ако не сте убедени да започнете да използвате инфографики веднага, ето още няколко аргумента:

комуникация

 

Същата идея може да се приложи и към научен свят. Колко време губим в опити да обясним с думи нещо, което би било по-добре да се обясни с изображения?

Всички ние трябваше да пишем за нашите изследване методи за работа или проект. Въпреки всички наши усилия да бъдем възможно най-подробни и дидактични, други хора все още могат да го сметнат за объркващо. Това е идеалният сценарий, в който можем да използваме изображения, за да подпомогнем визуализацията на нашето изследване.комуникацияПрост пример е използването на мишки в наука. Една от основните процедури е инжектирането на мишки. Как бихте описали по професионален и прост начин процедурите за инжектиране, без това да звучи повтарящо се?

Вместо да обяснявате стъпка по стъпка, какво ще кажете да го покажете?

комуникация

Сайтът комуникация пропуските, които имаме в науката, могат да се окажат огромен проблем, ако ги пренебрегнем. По този начин използването на различни подходи за обяснение на работата ви не само помага на другите хора да я разберат, но и гарантира работата ви ще бъде запомнена.

 

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони