u prima vedere, legenda unei figuri poate părea o simplă legendă sub o imagine. Dar dacă v-ați întrebat vreodată despre poveștile din spatele descoperirilor științifice sau v-ați minunat de claritatea înțelegerii unor date complexe prin intermediul imaginilor, atunci știți că aceste descrieri scurte au o greutate care depășește numărul de cuvinte. Învățarea modului de a scrie o legendă a unei figuri este asemănătoare cu stăpânirea artei povestirii, unde fiecare cuvânt contează și fiecare detaliu contează - aducând viață și înțelegere vizualizărilor de date care altfel ar putea fi enigme derutante. Așadar, dacă sunteți gata să transformați simple imagini în povești epice ale căutărilor științifice, haideți să ne adâncim în elaborarea unor legende convingătoare de scriere a figurilor care să stea ca piloni ai cunoașterii în cadrul manuscriselor științifice.

Ce este o legendă de figură?

Definiția legendei unei figuri

Când vorbim despre legenda unei figuri, ne referim la blocul de text care însoțește figurile - fie că sunt grafice, diagrame, diagrame, fotografii sau orice alt tip de material ilustrativ - în articole, rapoarte și prezentări științifice. O legendă a figurii servește ca un ghid: explică ceea ce vede publicul fără a fi nevoie de explicații verbale suplimentare. Aceasta comunică informații critice care sunt ușor de înțeles și se asigură că întreaga dvs. figură- arată graficul stă de sine stătător pentru o înțelegere clară, ceea ce o face vitală nu numai ca o componentă de asistență, ci și ca parte integrantă a prezentării eficiente a datelor.

Scopul și importanța legendei unei figuri în scrierea științifică

O modalitate puternică de a afirma rolul și impactul - "de ce" - unei figuri legendare în comunicarea științifică constă în a o privi prin două lentile: precizie și independență. Aceste parcele descriptive nu urmăresc doar acuratețea, ci urmăresc, de asemenea, să permită fiecărei componente vizuale să funcționeze în mod autonom, permițând privitorilor să înțeleagă conceptele prezentate cu o dependență minimă de textul din jur. În discursul științific, în care rezultatele trebuie să se susțină singure sub o examinare riguroasă din partea colegilor și a profesioniștilor deopotrivă, renunțarea la o astfel de claritate poate reprezenta diferența dintre revelație și obscuritate - un principiu care susține urmărirea fermă a științei în direcția iluminării în locul confuziei.

Elemente care trebuie incluse în legenda unei figuri

Elaborarea unei legende atractive a figurilor este crucială atât pentru claritate, cât și pentru înțelegere. Există mai multe componente cheie pe care va trebui să le includeți atunci când vă dați seama cum să scrieți eficient o legendă a figurii.

Titlu: Titlu clar și concis pentru figură

Titlul servește ca punct de intrare în figura dumneavoastră. Iată ce ar trebui să facă:

 • Rezumați esența: Oferiți o imagine de ansamblu a ceea ce reprezintă cifra.
 • Evitați jargonul: Deși precisă, nu trebuie să fie atât de tehnică încât să devină confuză.
 • Fiți succint: În mod ideal, păstrați titlul sub 15 cuvinte pentru a vă asigura că acesta rămâne ușor de digerat la prima vedere.

De exemplu, în loc de o propoziție care să spună "Diagramă care prezintă variațiile în mărimea eșantionului de viteză de locomoție a patrupedelor", optați pentru "Variația vitezei la patrupede".

Materiale și metode: Descrierea tehnicilor și metodelor utilizate în cadrul studiului.

Această parte este adesea trecută cu vederea, dar are o mare importanță:

 • Descrieți în mod clar procedurile experimentale sau tehnicile de colectare a datelor legate de rezultatele prezentate.
 • Menționați echipamentele, setările sau modelele relevante, dacă acestea au un impact asupra înțelegerii.

Imaginați-vă că această componentă deschide calea pentru ca colegii dvs. să aprecieze metodologia din spatele perspectivelor dvs. - esențială în scopul replicării și validării.

Rezultate: Enunțarea constatărilor sau a rezultatelor care pot fi deduse din figură.

Aici, concisiunea se întâlnește cu precizia:

 • Concentrează-te pe rezultatele esențiale care sunt reprezentate vizual în figura ta.
 • Abțineți-vă de la discutarea implicațiilor; păstrați acest lucru pentru textul principal.

"Graficul indică o creștere constantă a adoptării energiei regenerabile în perioada 2000-2020." Acest rând transmite instantaneu ceea ce ar trebui să se deducă din observarea graficului.

Definiții: Explicarea oricăror simboluri, abrevieri sau termeni utilizați în figură.

Definiți toate simbolurile și acronimele nestandardizate introduse:

 • Puneți termenii în context fără a aștepta cunoștințe prealabile.
 • Asigurați-vă că fiecare definiție ajută la eliminarea ambiguității în jurul elementelor vizuale.

Urmând cu sârguință aceste indicații în timp ce scrieți despre fiecare element necesar într-o legendă de figură, veți stabili piloni puternici care să susțină claritatea și ușurința de interpretare - caracteristici ale comunicării științifice de înaltă calitate.

Sfaturi pentru scrierea unei legende eficiente a figurii

Crearea unei legende a cifrei care să se evidențieze prin claritate și utilitate nu trebuie să fie descurajantă. Cu ajutorul câtorva practici strategice, nu numai că vă veți transmite mesajul, dar veți îmbunătăți și înțelegerea cititorului cu privire la datele dvs. vizuale. Iată câteva sfaturi pentru a o face bine.

Fiți concis, dar informativ: Folosiți un limbaj clar și concis pentru a transmite informațiile necesare.

Pentru a comunica eficient prin legenda figurii, echilibrul este esențial. Încercați să fiți succint fără a sacrifica caracterul complet. Începeți cu informațiile esențiale care descriu figura dvs. și relevanța acesteia. Fiecare cuvânt ar trebui să aibă un scop - nu este loc pentru pufuleți aici! Dar nu uitați că, deși concizia poate accentua impactul legendei dvs., nu ar trebui să vină în detrimentul detaliilor necesare. Asigurați-vă că cititorii pleacă cu o înțelegere completă a ceea ce au observat.

Utilizați un format coerent: Urmați un format coerent în toate legendele de figuri din documentul dvs.

Consecvența este vitală; este ca un fir vizual care leagă împreună toate piesele puzzle-ului tău funcțional. Dacă prezentați o legendă sub forma unui paragraf descriptiv și alta sub formă de bullet points, riscați să perturbați fluxul cititorului. Decideți-vă asupra unui singur format - fie că este vorba de propoziții complete sau de descrieri fragmentate - și păstrați-l pentru fiecare legendă de figură. Această consecvență ajută la stabilirea ritmului pentru o mai ușoară asimilare a conținutului și arată profesionalism în tot documentul dumneavoastră.

Includeți detalii specifice: Furnizați suficiente informații pentru ca cititorii să interpreteze cu acuratețe figura.

Atunci când vă gândiți cum să scrieți legenda unei figuri, specificitatea nu este negociabilă. Imaginați-vă că ați putea conduce pe cineva prin secțiunea de metode a graficului dumneavoastră fără să fiți acolo în persoană - i-ați furniza toate elementele distincte de care are nevoie pentru interpretare. Fie că este vorba de definirea unei abrevieri utilizate în cadrul graficului sau de precizarea explicită a ceea ce reprezintă fiecare axă, aceste specificități consolidează înțelegerea și diminuează ambiguitatea.

Țineți minte asta:

 • Clarificați abrevieri
 • Descrieți simboluri
 • Detaliu Aceste etape asigură că oricine, indiferent de nivelul de expertiză, poate urmări fără probleme.

Luați în considerare lungimea și lizibilitatea: Păstrați textul într-o lungime rezonabilă și asigurați-vă că este ușor de citit.

Scopul dvs. este de a ilumina, nu de a copleși; prin urmare, este esențial să acordați atenție lungimii atunci când redactați legendele. Un paragraf greoi, înghesuit într-un font mic, afectează lizibilitatea la fel de mult ca și jargonul prea tehnic care afectează inteligibilitatea. Rămâneți în jurul a 50-150 de cuvinte - suficient de lungi pentru a include toate punctele de date relevante, dar suficient de scurte pentru a nu distrage atenția de la figura propriu-zisă.

Fiți vigilent și în ceea ce privește lizibilitatea - folosiți fonturi de dimensiuni compatibile cu corpul textului și cu legenda figurii, astfel încât ochii să poată trece cu ușurință de la text la figuri fără efort sau confuzie.

Urmați cu devotament aceste orientări:

 1. Păstrați concizia fără a fi enigmatic.
 2. Îmbrățișați precizia - fiecare detaliu aduce valoare.
 3. Prelucrați cu grijă fiecare cuvânt - contribuția lor colectivă aduce iluminare.
 4. Optimizați tipografia - amabilitatea față de ochii cititorilor dă roade în ceea ce privește implicarea. Respectând cu religiozitate aceste sugestii despre cum să scrieți o legendă de figură, pregătiți terenul pe care germinează cu ușurință înțelegerea - un obiectiv primordial în comunicarea științifică ale cărui efecte de antrenare amplifică exponențial iluminarea cititorilor.

Exemple de legende ale figurilor

Aducerea la viață a datelor dvs. prin intermediul imaginilor este o parte integrantă a comunicării științifice, iar o legendă a figurii bine creată poate face sau nu eficiența acestor imagini. Mai jos, vă voi conduce prin trei exemple variate de legende de figură pentru a ilustra cum să scrieți o legendă de figură în diferite contexte.

Exemplul 1: Legenda pentru un grafic cu bare care descrie creșterea populației în timp

Figura 1: Creșterea populației mondiale între 1950 și 2050

Acest grafic cu bare ilustrează creșterea estimată a populației globale în fiecare deceniu. Începând din 1950, acesta proiectează creșterea viitoare până în anul 2050. Axa Y cuantifică populația mondială în miliarde, în timp ce axa X reprezintă fiecare deceniu. Înălțimea fiecărei bare corespunde dimensiunii totale a populației în perioada de timp respectivă. Rețineți că proiecțiile după anul curent se bazează pe previziunile cu variantă medie ale studiilor demografice ale Națiunilor Unite.

Exemplul 2: Legenda unei imagini microscopice care arată structuri celulare

Figura 2: Imagistica fluorescentă a neuronilor de șoarece cultivați in vitro

Capturată cu ajutorul microscopiei confocale la o mărire de ×400, această imagine prezintă neuroni primari de șoarece izolați și crescuți în condiții controlate de laborator timp de două săptămâni. Corpurile celulare sunt colorate cu DAPI (albastru), indicând locația nucleilor; dendritele sunt marcate de imunoreactivitatea MAP2 (roșu); axonii exprimă Tau-1 (verde). Aceste culori au fost alese datorită spectrelor lor de emisie distincte care minimizează suprapunerea atunci când sunt vizualizate simultan.

Exemplul 3: Legenda unui grafic liniar care reprezintă variațiile de temperatură

Figura 3: Fluctuațiile anuale ale temperaturii medii în Europa Centrală (1900-2020)

Aici este reprezentată o înregistrare a abaterilor de temperatură în Europa Centrală pe parcursul a mai mult de un secol. Utilizând date istorice de la stațiile meteorologice și citiri moderne din satelit, acest grafic liniar demonstrează tendințele în raport cu temperaturile medii înregistrate în această perioadă. Linia centrală îndrăzneață trasează valorile medii anuale, în timp ce liniile mai ușoare indică minimele și maximele lunare, evidențiind variabilitatea sezonieră în cadrul tendinței generale a fiecărui an.

În toate aceste exemple, observați cum specificitatea este esențială - fiecare legendă oferă suficiente detalii pentru claritate, fără a se supraaglomera cu informații în exces. Ele sunt precise, dar accesibile, dezvăluind informații nu numai despre ceea ce reprezintă fiecare imagine, ci și indicând metodele aplicate și implicațiile pe care le înțelegeți citind mai departe rezultatele studiului dumneavoastră, experimentele finalizate, secțiunile de metode sau observațiile - elemente pe care orice legendă de figură eficientă ar trebui să aspire să le includă.

Cele mai bune practici pentru formatarea legendei unei figuri

Atunci când elaborați o narațiune științifică, claritatea figurilor dumneavoastră este la fel de importantă ca și textul care le însoțește. Învățarea modului de redactare a legendei unei figuri necesită mai mult decât precizie factuală; necesită un ochi pentru design și respectarea unor standarde speciale de formatare.

Țineți cont de ghidurile revistei sau de ghidurile de stil pentru specificitățile de formatare.

În primul rând, să ne ocupăm de elementele instituționale esențiale. Diferite reviste au cerințe stilistice distincte care guvernează nu numai limbajul pe care îl folosiți în redactarea legendei, ci și modul în care sunt structurate legendele figurilor. Înainte de a pune stiloul pe hârtie - sau degetele pe tastatură - este imperativ să vă îndemn să examinați cu atenție liniile directoare specifice de formatare stabilite de revista la care trimiteți figuri suplimentare. Acestea pot fi găsite în cadrul ghidurilor pentru autori și includ adesea:

 • Tipul și dimensiunea fontului: O regulă generală constă în utilizarea de fonturi cu serife, cum ar fi Times New Roman pentru tipărituri și fonturi fără serife, cum ar fi Arial, pentru publicațiile online.
 • Cerințe de spațiere: Dacă nu este indicat altfel, este suficient un singur spațiu pentru rânduri.
 • Prevederi privind marjele: Păstrați suficient spațiu alb în jurul textului pentru a facilita citirea ușoară.

Respectând direct aceste instrucțiuni, vă asigurați că nu numai că conținutul dvs. corespunde standardelor editoriale, ci și că scăpați de probleme evitabile în timpul procesului de publicare.

Folosiți dimensiunea fontului, formatarea și aspectul adecvat pentru a îmbunătăți lizibilitatea

Îmbunătățirea lizibilității nu este o simplă vanitate, ci are un rol fundamental în transmiterea eficientă a cunoștințelor. Pentru a obține acest lucru cu legendele dvs. figurative, luați în considerare:

 1. Mărimea fontului: Trebuie să fie suficient de mare pentru a fi lizibil de unul singur, dar nu atât de mare încât să eclipseze cifrele care îl însoțesc.
 2. Îndrăzneală și italice: Folosiți aceste instrumente în mod judicios - titlurile în bold pot ghida cititorul, în timp ce italicul poate evidenția termeni sau grupuri specifice în cadrul setului de date.
 3. Aliniere: Menținerea textului aliniat la stânga asigură un flux de lectură direct. Layouturile centrate sau justificate pot părea atractive din punct de vedere estetic, dar pot perturba ușurința de înțelegere.
 4. Consecvență de dispunere: Uniformitatea în toate legendele ajută cititorii să treacă de la o figură la alta fără să fie afectați cognitiv de formatele incoerente.

Nu uitați că, chiar dacă creativitatea stârnește dorința de a face prezentări inedite, scopul final rămâne o lucrare lizibilă, inteligibilă, bine integrată și care să rezoneze cu perspicacitatea științifică. Atunci când sunt puse în aplicare cu atenție, aceste bune practici ajută la transformarea informațiilor vizuale complexe în informații digerabile prin legende de figuri clare și captivante care completează scrierea cercetării și elucidează rezultatele cercetării dumneavoastră cu grație și rigoare academică.

Greșeli comune de evitat în scrierea legendei cifrelor

Scrierea unei legende a unei figuri poate părea simplă până când vă chinuiți să scrieți o descriere perfectă care să fie atât o propoziție completă, cât și concisă. Greșelile ne pot apărea pe furiș, chiar și atunci când credem că avem totul sub control. Dar nu vă temeți! Sunt aici pentru a vă ghida prin câteva dintre capcanele comune în crearea legendelor legendare.

Omiterea unor detalii importante

Când spun că detaliile importante sunt cruciale, mă refer la faptul că ele sunt pâinea și untul legendei figurii tale. O imagine atrăgătoare își poate pierde farmecul dacă privitorul este lăsat să ghicească din cauza unor informații care lipsesc.

 • Asigurați-vă că fiecare simbol sau variabilă este definită; cititorii tăi nu sunt cititori de gânduri!
 • Clarificați orice acronime-Ceea ce este evident pentru tine poate fi obscur pentru alții.
 • Specificații privind condițiile experimentale: Concluziile dumneavoastră depind de acești parametri, așa că evidențiați-i clar.

Dacă treceți cu vederea detaliile, cititorii se pot rătăci sau chiar pot pune la îndoială credibilitatea lucrării dumneavoastră. Nu lăsați concizia să vă răpească bogăția figurii; nu uitați că precizia deschide calea spre înțelegere.

Includerea de informații inutile

Alături de omiterea unor elemente cruciale, există un alt pas greșit: aglomerarea unei legende cu elemente care ar trebui să facă parte din texte cuprinzătoare în altă parte a documentului. Atunci când învățați cum să scrieți o legendă a unei figuri, este esențial să găsiți un echilibru între a fi informativ și a copleși cititorii cu TMI (prea multe informații).

Luați în considerare aceste puncte în timpul tăierii:

 • Excludeți detaliile elaborate de fond: Rămâneți la ceea ce este relevant pentru interpretarea cifrei.
 • Evitați repetarea datelor prezentate în figură: Dacă este acolo, nu este nevoie de un bis.
 • Rezistă să explice concepte de bază: Cu excepția cazului în care nu este central sau unic, nu-l păstrați.

Punctul cheie al artei este de a se asigura că legendele servesc drept ghiduri utile fără a se transforma în distrageri nedorite de la actul principal - figurile în sine.

Utilizarea unui limbaj ambiguu sau vag

Un limbaj clar și specific nu este doar frumos, ci și necesar. Rezistați tentației de a folosi termeni generali care ar putea încurca înțelegerea. Până la urmă, claritatea este cea mai importantă!

Iată cum puteți să vă ascuțiți aceste propoziții:

 • Preferați descrieri precise în locul unor cuantificatori vagi precum "ridicat" sau "semnificativ".
 • Evitați să folosiți jargonul, cu excepția cazului în care acesta este standard în domeniul dumneavoastră - și chiar și atunci, explicați pe scurt dacă există vreo șansă de confuzie.
 • Alegeți vocea activă atunci când este posibil; vocea pasivă poate ascunde cine a făcut ce în metodele dumneavoastră.

Nu uitați că ambiguitatea este adesea doar specificitate care așteaptă să fie descoperită. O legendă foarte clară reflectă atenția acordată nu numai la imagini precise, ci și la explicațiile articulate care le însoțesc.

Evitând aceste pași greșiți obișnuiți atunci când vă dați seama cum să scrieți o legendă cu cifre, veți face o punte frumoasă între imaginile atrăgătoare pentru ochi și cunoștințele indispensabile, creând legende cu cifre eficiente care nu doar descriu, ci și luminează cu adevărat poveștile științei.

Revizuirea și editarea legendei figurii

Redactarea legendei figurative perfecte nu se termină după redactarea inițială. De fapt, pentru a se asigura că fiecare legendă este cât mai clară și mai precisă posibil, este nevoie de un proces sârguincios de revizuire și editare.

Corectați și revizuiți-vă legenda pentru claritate și acuratețe

Atunci când mă apuc să perfecționez o legendă de figură, mă concentrez în primul rând pe îmbunătățirea clarității și preciziei acesteia. Nu uitați că, indiferent cât de revoluționar ar fi studiul, legendele neclare îi pot ascunde impactul și îi pot deruta pe cititori. Urmați acești pași pentru a vă consolida procesul de revizuire:

 1. Citiți cu voce tare: Mi se pare util să citesc legenda cu voce tare. Acest lucru ajută la identificarea frazelor ciudate sau a propozițiilor prea complexe care ar putea deruta cititorii.
 2. Solicitați feedback din partea colegilor: Uneori suntem prea apropiați de munca noastră pentru a vedea defectele minore. De aceea, sunt de acord să primesc feedback de la colegi sau mentori care pot oferi o perspectivă nouă pentru a vedea dacă descrierile sunt atât de intuitive pe cât credeți.
 3. Verificarea exactității: Asigurați-vă că toate datele menționate se aliniază cu cele prezentate în figură. Informațiile nepotrivite conduc la neîncredere și diminuează credibilitatea lucrării dvs.
 4. Simplificați limbajul: Eliminați jargonul, cu excepția cazului în care este esențial, înlocuindu-l cu termeni mai simpli, atunci când este posibil - încercați să obțineți o lizibilitate la nivelul clasei a noua, fără a compromite validitatea tehnică.

Prin revizuirea metodică a fiecărei afirmații, prin examinarea alegerii cuvintelor și prin compararea afirmațiilor cu reprezentările vizuale, deschidem calea pentru o legendă a figurii care să contribuie în mod pozitiv la comunicarea noastră științifică.

Asigurați coerența cu figura și cu textul din documentul dvs.

Dincolo de revizuirea individuală, alinierea legendei figurii cu alte elemente importante din documentul dumneavoastră este crucială pentru a menține coerența narațiunii științifice.

Asigurați-vă că se potrivește:

 • Confirmați că denumirile sau etichetele folosite în ambele texte sunt identice - astfel se evită orice posibile discrepanțe.
 • Reflectați asupra faptului dacă elementele de stil (cum ar fi folosirea majusculelor pentru anumiți termeni) sunt standard în toate legendele din lucrare.

Armonie contextuală:

 • Verificarea este esențială; fiecare explicație din legenda dumneavoastră se coroborează cu discuțiile din secțiunile conexe? Aceasta include discuțiile privind metodele de introducere a materialului sau rezultatele.
 • Scopul este integrarea perfectă; doriți ca oricine studiază figurile independent de explicațiile din text să poată face interpretări corecte fără efort.

Pentru a rezuma aceste practici - amintiți-vă întotdeauna că învățarea modului de a scrie o legendă de tabel sau o legendă de figură implică în mod indispensabil șlefuirea ciornelor în felii rafinate de informații care sporesc înțelegerea, mai degrabă decât să o întunece. La fel ca și artiștii care aplică ultimele retușuri capodoperelor lor, oamenii de știință trebuie să investească timp pentru a-și perfecționa figurile și legendele de tabel pentru acele momente cruciale de revizuire de către colegi, când claritatea echivalează cu succesul recunoscut.

Articol conex: Ghidul suprem al legendei figurilor și tabelelor

Încheiere - Importanța unei legende a cifrelor bine scrise

Navigând prin cele mai fine puncte ale modului de a scrie o legendă bună a unei figuri, am acoperit un teren esențial. Această călătorie a evidențiat faptul că elaborarea unei legende figurative excelent articulate este atât o artă, cât și o știință - o fuziune de claritate, precizie și informativitate.

Rezumați punctele cheie discutate în schița de conținut

Am început prin a defini ce este o legendă de figură și am înțeles rapid rolul esențial al acesteia în comunicarea științifică. Recunoscând că legendele figurilor bune acționează ca un ghid prin datele vizuale, este evident că acestea trebuie să fie extrem de precise. O legendă eficientă înglobează:

 • A titlu clar și concis care pregătește terenul pentru înțelegere.
 • The Descrierea materialelor și metodelor oferă un context pentru experimentul sau observația reprezentată.
 • Miezul cel mai important - rezultate: afirmații directe pe care vizualurile noastre intenționează să le comunice.
 • În cele din urmă, succint dar exhaustiv definiții pentru fiecare simbol, termen sau abreviere utilizat în cadrul figurii.

A fi concis, fără a te zgârci la detalii cruciale, a fost considerat cea mai bună practică atunci când îți creezi propriile legende. În plus, respectarea unui format coerent asigură o lectură fără cusur pe tot parcursul documentului dumneavoastră. Detaliile sunt vitale; ele le permit cititorilor să interpreteze datele cu acuratețe - nu faceți rabat de la ele și vă asigurați că munca dvs. este lipsită de ambiguitate.

Evidențiați semnificația legendei clare și informative a figurilor în scrierile științifice.

În concluzie, să nu subestimăm semnificația statistică a scrierii unei legende a unei figuri excelente ca putere de transformare în diseminarea științifică. Legendele cifrelor, clare și informative, bine scrise, consolidează înțelegerea rezultatelor cheie; ele fac legătura între seturile de date complexe și diversele audiențe - care pot fi de la colegi oameni de știință la factori de decizie politică sau chiar profani pasionați de știință - asigurându-se că toată lumea poate înțelege povestea prezentată de cifre.

Concluzia acestei explorări relevă un adevăr fundamental: figurile din documentația științifică manuscrisă nu sunt entități de sine stătătoare - ele își trag suflul din alte aspecte ale legendei lor. Astfel, perfecționarea abilității de a scrie o legendă a unei figuri nu înseamnă doar satisfacerea rigorilor academice; este vorba de a susține transparența și de a spori angajamentul față de rezultatele cercetării la toate nivelurile.

O legendă a unei figuri bine conturată propulsează narațiunile științifice. La urma urmei, la ce bun niște date revoluționare dacă rămân în obscuritate din cauza unei explicații proaste? Pe măsură ce creatorii înarmați cu cunoștințe își îmbogățesc ilustrațiile cu o claritate luminoasă - redată prin intermediul unor legende meticulos redactate - ei oferă publicului lor lentila prin care descoperirile devin clare.

Eliberați puterea reprezentării vizuale pentru descoperirile dumneavoastră de cercetare!

Vă prezentăm Mind the Graph, soluția dvs. supremă pentru transformarea constatărilor dvs. în imagini convingătoare. V-ați dorit vreodată un instrument care să realizeze fără efort grafice, diagrame circulare și infografice pentru a vă prezenta cercetarea? Nu căutați mai departe! Mind the Graph oferă cele mai bune figuri științifice pentru a vă înălța concluziile. Îmbrățișați viitorul vizualizării datelor - încercați-l acum și urmăriți cum cercetarea dvs. se evidențiază ca niciodată!

ilustrații științifice
logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane