Τα infographics πρέπει να χρησιμοποιούν μια οργάνωση που κυριολεκτικά "μιλάει" με την ιστορία. Έχετε κατά νου τον στόχο σας ενώ επιλέγετε τον τρόπο χρήσιμης οργάνωσης του infographic. Ουσιαστικά, ένα infographic είναι τόσο χρήσιμο όσο οργανώνει τις πληροφορίες με ευχάριστο και οπτικά ελκυστικό τρόπο.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου μια συγκεκριμένη ιεραρχία κατά την οργάνωση του infographic. Αυτό που είναι πιο σημαντικό θα πρέπει να τονίζεται και, ως εκ τούτου, να λαμβάνει μεγαλύτερη προσοχή.

Τα πιο συνηθισμένα πλαίσια οργάνωσης είναι: πίνακες, σχήματα, φλουξογράμματα, οργανογράμματα και χρονοδιαγράμματα. Κάθε ένα από αυτά είναι περισσότερο ή λιγότερο κατάλληλο, ανάλογα με την περίπτωση. Πρόθεσή σας είναι να δημιουργήσετε μια απλή και ρευστή εμπειρία ανάγνωσης.

01b

Ανάλογα με τη φύση των πληροφοριών σας, μπορείτε να αποφασίσετε μια πιο "αφηγηματική" ή "διερευνητική" οργάνωση. Διαβάστε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του καθενός και πότε να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς τύπους οργάνωσης δεδομένων.infographic

Διερευνητική: όταν δεν υπάρχει ανάγκη συγκεκριμένης σειράς ανάγνωσης για το infographic. Τα δεδομένα είναι οργανωμένα, αλλά μπορούν να εξαχθούν εναλλακτικές προοπτικές και συμπεράσματα από τα δεδομένα. Ο αναγνώστης είναι ευπρόσδεκτος να εξερευνήσει και να συγκρίνει τα δεδομένα σε διαγράμματα ή πίνακες, φέρνοντας τη δική του οπτική γωνία. Τα διερευνητικά infographics συνδέονται συχνά με την οπτικοποίηση δεδομένων

2b

Αφήγηση: όταν οργανώνετε τις πληροφορίες σε μια προσανατολισμένη σειρά ανάγνωσης. Οδηγείτε κυριολεκτικά τον αναγνώστη μέσα από το infographic και παρουσιάζετε μια δήλωση/συμπέρασμα που περιλαμβάνει τη δική σας οπτική γωνία για το θέμα.

2a

Συμβουλή: η αφήγηση γίνεται απολύτως εμφανής όταν υποδεικνύεται με μια ακολουθία αριθμών ή βελών, για παράδειγμα.

Ανακεφαλαιώνοντας, πρέπει να έχετε αξιόπιστα δεδομένα για να δημιουργήσετε ένα infographic. Η πηγή των πληροφοριών και τα ίδια τα δεδομένα είναι τα δύο κύρια σημεία αξιοπιστίας του infographic σας. Στη συνέχεια θα αποφασίσετε αν η παρουσίαση είναι κείμενο, οπτική μεταφορά ή διάγραμμα. Θα συζητήσουμε την οπτικοποίηση δεδομένων σε ένα ειδικό θέμα αυτής της σειράς αναρτήσεων, [σύντομα], αλλά δείτε παρακάτω ένα ενδιαφέρον παράδειγμα του ίδιου infographic που παρουσιάζεται σε διαφορετικούς οργανισμούς. Μπορείτε επίσης να το ονομάσετε διάταξη, αν θέλετε.

Δείτε πώς λειτουργεί στο παράδειγμα

2e

2c

2d

Τώρα είναι η σειρά σας. Ποιο από αυτά θα χαρακτηρίζατε ως διερευνητικό ή αφηγηματικό;

Σημαντικό: Δεν χρειάζεστε κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό σχεδιασμού για να δημιουργήσετε την οργάνωση του infographic σας. Στυλό και χαρτί κάνουν τη δουλειά. Στην πραγματικότητα, σας συνιστούμε να δημιουργήσετε γρήγορα προσχέδια και να εξερευνήσετε διαφορετικές οργανώσεις προτού καθίσετε μπροστά στον υπολογιστή.

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα