Από τα διάφορα ρεύματα της βιολογίας, ο μεταβολισμός είναι θεμελιώδης για την κατανόηση των διαδικασιών της ζωής. Τα έμβια συστήματα τείνουν να ακολουθούν απλές αρχές όπως η αποσύνθεση, η σύνθεση και η αντιγραφή για να συνεχίσουν την ύπαρξή τους στη γη. Είτε πρόκειται για #prokaryotes είτε για #eukaryotes, οι μεταβολικές διεργασίες είναι οι ατμομηχανές για την παραγωγή καυσίμων για τις κυτταρικές διεργασίες. 

Αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι του άρθρου είναι αφιερωμένο στους καθηγητές μας που κάνουν την κατανόηση του θέματος πιο ξεκάθαρη και στους γενναίους ερευνητές που προσπαθούν να βρουν νέους δρόμους για έναν καλύτερο κόσμο. Όταν η σοφία ενός δασκάλου αναμειγνύεται με τη νεότερη τεχνολογία εικονογράφησης, γεννιέται η μαγεία. Με σκοπό να κάνουμε την επικοινωνία της επιστήμης ευκολότερη, σας παρουσιάζουμε εικονογραφήσεις των δομικών στοιχείων της ζωής στην πλατφόρμα MTG. 

Ειδικά για τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους επικοινωνιολόγους της επιστήμης, τους καθηγητές και τους ερευνητές, στο Mind The Graph βρήκαμε έναν τρόπο να κάνουμε το έργο εύκολο για τη μετάδοση περίπλοκων αρχών του μεταβολισμού στους μαθητές, τα περιοδικά και την κοινότητα. 

Επεξήγηση των θεμελιωδών δομών - με λεπτομερή μοριακά διαγράμματα

Η διδασκαλία και η μάθηση γίνονται εύκολα όταν οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία μέσω της οπτικοποίησης του περιεχομένου ή της διεξαγωγής πειραμάτων. Η οπτικοποίηση των μορίων και των χημικών μετασχηματισμών αποτελεί κρίσιμο μέρος των μεταβολικών #παθειών. Το Mind the graph σας παρουσιάζει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη απεικονίσεων για βασικά χημικά μόρια, λειτουργικές ομάδες και βιολογικά σημαντικά μόρια.

Ειδικά για ερευνητικό ενδιαφέρον, εκτός από τις απεικονίσεις υδατανθράκων και πρωτεϊνών με βάση το DNA, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τράπεζα απεικονίσεων για τη νέα προτεινόμενη ή διευκρινισμένη οδό σας. Η MTG είναι ο συνεργάτης σας για τη δημιουργία γραφικών περιλήψεων με λεπτομερή δομικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το άρθρο σας στο περιοδικό πιο γρήγορα αποδεκτό. 

Να ζωντανέψουν οι δομές

Τα άτομα και τα μόρια που ετοιμάζουν οι σχεδιαστές μας ζωντανεύουν όταν χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα για να διδάξετε τους μαθητές. Η αγορά μιας ιδρυματικής συνδρομής θα σας βοηθήσει να μοιραστείτε την ίδια πλατφόρμα με τους μαθητές και να κάνετε τις περίπλοκες εργασίες γρήγορα και με πολλή διασκέδαση. Η πλατφόρμα MTG παρέχει λεπτομερή αναγνωρίσιμη σήμανση για κάθε σχέδιο που δημιουργεί ο εικονογράφος. Αυτό οδηγεί στην ενεργή μάθηση των μαθητών για την επιλογή του σωστού μορίου και την ολοκλήρωση της διαδρομής!

Όλες οι απεικονίσεις που ετοιμάζουν οι σχεδιαστές είναι κλιμακούμενες. Αυτό σας δίνει το πλεονέκτημα έναντι άλλων πλατφορμών να αλλάξετε την κλίμακα του συστατικού ή της δομής που θέλετε να τονίσετε για το μάθημα. Το MTG δίνει το πλεονέκτημα της αλλαγής των χρωμάτων με διάφορους τρόπους σε διαφορετικά συστατικά σε διάφορα σημεία. Ανατρέξτε στο ακόλουθο παράδειγμα αμινοξέος και προσθέστε τα δικά σας χρώματα για να κάνετε τους μαθητές να πάρουν μαζί τους το μεγαλύτερο μέρος της κατανόησής σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε τα αμινοξέα και να τους ζητήσετε να χρωματίσουν τις λειτουργικές ομάδες και η οικοδόμηση των πεπτιδικών δεσμών θα γίνει σαφής καθώς θα το ζωγραφίζουν. 

Οι αντιδράσεις είναι ενδιαφέρουσες όταν γνωρίζεις το σωστό κόλπο!

Η περιγραφή μετασχηματισμών όπως η μετατροπή της γλυκόζης σε φωσφορική γλυκόζη 6 στη γλυκόλυση είναι δύσκολη υπόθεση για έναν εκπαιδευτικό. Προσπαθήστε να το κάνετε ενδιαφέρον προσθέτοντας οπτικό υλικό στην παρουσίασή σας. Η MTG σας βοηθά να αποκτήσετε απεικονίσεις διαφόρων βιολογικά σημαντικών μορίων και ενεργών λειτουργικών ομάδων για να γεφυρώσετε το μαθησιακό κενό. Ξεκινήστε αμέσως να εξερευνείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα MTG! Επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας για να διευκολύνετε το διδακτικό σας φορτίο. Τώρα μπορείτε να αναλάβετε το κομμάτι της επεξήγησης και να αφήσετε την εικονογραφημένη παρουσίαση να κάνει την υπόλοιπη δουλειά για εσάς. 

Ζητήστε μας να ετοιμάσουμε διαδραστικές αφίσες για μεταβολικά μονοπάτια 

Η MTG είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να οργανώσετε τη ροή των πληροφοριών για τα μαθήματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δημιουργήσουμε προσαρμοσμένες εικονογραφήσεις, αφίσες και παρουσιάσεις για τα δύσκολα θέματά σας. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να φέρετε χρώματα στα μόρια! Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας αναζήτησης και φτάστε να γίνετε ο πιο δημιουργικός καθηγητής και δάσκαλος στο Πανεπιστήμιο! Αφήστε μας να συνδεθούμε

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα