darwin i think meme

Când ideea este prea mare pentru a fi scrisă, trebuie să desenezi. Chiar și Darwin a făcut-o.

Darwin a avut una dintre cele mai importante idei din toate timpurile. El și Wallace, bineînțeles. Să nu-l uităm pe bietul om.

Ce lucru minunat ar fi să știm când și cum a avut această intuiție - momentul "EUREKA" al părintelui selecției naturale.

DarwinSketch.articlePoate că avem acel moment înghețat într-unul dintre caietele sale sub forma unei ilustrații. Faimoasa schiță a Arborelui vieții a fost realizată în 1837, la un an după întoarcerea sa din călătoria de cinci ani de pe Beagle, iar editorii documentelor lui Darwin consideră că este vorba despre Caietul B, cel pe care l-a dedicat în mod special gândirii sale, în cursul anului 1837 și în 1838, pe tema Transmutației speciilor.

Putem să ne imaginăm momentul în care inspirația și datele s-au ciocnit în capul său și nu a avut timp să descrie în cuvinte ceea ce vedea în mintea sa.

Dar a încercat. A scris "Cred că..." și apoi, cum să explice? Cum să capteze întreaga idee și să se asigure că totul este acolo? Uneori, ideile se dezintegrează în timp ce le transferi pe hârtie, ca o bucată de metal care ruginește rapid.

Infograficul lui Darwin și singura ilustrație din cartea sa

Soluția este de a desena. Faceți o fotografie a imaginii dvs. mentale și aceasta va condensa o mulțime de informații în mult mai puține rânduri și cerneală decât în scris. Acesta este cel mai important infografic științific al lui Darwin.

Nu putem fi niciodată siguri că așa s-a întâmplat cu adevărat, dar putem presupune că a fost puțin neliniștit în momentul în care a făcut acel copac al vieții, și putem presupune acest lucru pentru că în caietele sale există foarte puține desene (cu excepția jurnalelor de călătorie ale lui Beagle). Cea mai importantă carte a sa, "Despre originea speciilor", avea doar unul ilustrare - acest arbore de divergență:

Darwin_divergență

Deci da, chiar și Darwin a făcut infografice. Acum vino și tu să ți le iei pe ale tale aici, la Mind the Graph.

logo-abonare

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Conținut exclusiv de înaltă calitate despre vizuale eficiente
comunicarea în domeniul științei.

- Ghid exclusiv
- Sfaturi de design
- Știri și tendințe științifice
- Tutoriale și șabloane