Η βελτίωση της επιστημονικής επικοινωνίας είναι σημαντική για την προσέγγιση περισσότερων ανθρώπων και την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης. Οι απεικονίσεις είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να γίνει αυτό. Ως άνθρωποι, είμαστε οπτικό είδος και οι εικόνες βοηθούν στην κατανόηση κάποιου πράγματος με μια πρώτη ματιά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου εγκεφάλου αφιερώνεται στην οπτική επεξεργασία.

Ωστόσο, όταν σκεφτόμαστε την επικοινωνία στην επιστήμη, συνήθως μιλάμε για γραφικές περιλήψεις για έγγραφα, παρουσιάσεις ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά το χάσμα είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Τι θα λέγατε αν χρησιμοποιούσαμε εικονίδια για να κάνουμε ένα ενημερωτικό φυλλάδιο για τον ασθενή πιο κατανοητό;

Η χρήση μόνο κειμένου με σύνθετη γλώσσα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στον ασθενή και να θέσει σε κίνδυνο τη θεραπεία. Έτσι, δημιουργήσαμε κάποια πρότυπα για τα φυλλάδια.

εικόνα (48)

 

εικόνα (50)

 

Τα εικονίδια είναι επίσης χρήσιμα για να εξηγήσουν ποιος μπορεί να πάρει τα χάπια και ποιος είναι η ομάδα ασφαλείας ή κινδύνου:

 

εικόνα (49)

 

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι ασθενείς και να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ των γιατρών, του φαρμακοποιού και των ασθενών γενικότερα, ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βελτιωθεί η επικοινωνία στην επιστήμη, γι' αυτό είναι σημαντικό να σκεφτούμε πώς η επιστήμη συμπεριλαμβάνεται στη ζωή μας καθημερινά.

Δημιουργήσαμε αυτά τα μοντέλα φυλλαδίων χρησιμοποιώντας το Mind the Graph και όλα αυτά τα εικονίδια είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα μας. Αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε κι εσείς, ξεκινήστε τώρα δωρεάν:

infographic63724 (1)

logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα