Подобряването на комуникацията в областта на науката е важно, за да се достигне до повече хора и да се води борба с дезинформацията. Илюстрациите са мощен инструмент за тази цел. Като хора ние сме визуален вид и изображенията са полезни за разбирането на нещо от пръв поглед, тъй като голям процент от човешкия мозък е посветен на визуалната обработка.

Въпреки това, когато мислим за комуникация в науката, обикновено говорим за графични резюмета за статии, презентации или социални медии. Но разликата е още по-голяма.

Какво ще кажете, ако използваме икони, за да направим листовката с информация за пациента по-разбираема?

Използването само на текст със сложен език може да обърка пациента и да компрометира лечението. Затова създадохме няколко шаблона за листовки.

изображение (48)

 

изображение (50)

 

Иконите са полезни и за обяснение на това кой може да приема таблетките и кои са безопасни или рискови групи:

 

изображение (49)

 

Целта е да се помогне на пациентите и да се улесни комуникацията между лекарите, фармацевтите и пациентите като цяло, за да могат те да получат най-доброто лечение. Има много начини за подобряване на комуникацията в науката, така че е важно да се замислим как науката се включва в живота ни ежедневно.

Създадохме тези модели на листовки с помощта на Mind the Graph и всички тези икони са налични в нашата платформа. Ако искате да ги използвате и вие, започнете сега безплатно:

Инфографик63724 (1)

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони