Synteettinen biologia

Julkisen sektorin rahoitus synteettisen biologian hankkeisiin kasvaa joka vuosi, ja "Synteettisen biologian tutkimusrahoituksen suuntaukset Yhdysvalloissa" -raportin mukaan DARPA:n resurssit ovat kasvaneet räjähdysmäisesti vuodesta 2010 lähtien.

Tämä on epäilemättä strateginen osaamisalue, eikä se ole enää perustiedettä - se on liiketoimintaa. Joitakin mielenkiintoisia lukuja:

Kaksi kolmasosaa kaikesta Yhdysvaltojen sijoittamasta rahasta tulee puolustusministeriöltä, mikä aiheuttaa huolta biologisista aseista.

Kaikista rahoista alle 1 prosentti on sijoitettu eettisiä ja moraalisia kysymyksiä koskevaan riskitutkimukseen ja tutkimuksiin.

Teknologian kehittämiseen käytetään siis paljon rahaa, mutta lähes mitään ei käytetä siihen, että vastattaisiin kysymykseen. "Miten sitä pitäisi käyttää?"

20130216_091216_synbio650

Wilson Centerin synteettisen biologian projektin uudessa analyysissä todetaan, että puolustusministeriö ja sen Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) rahoittavat suuren osan Yhdysvaltojen hallituksen tutkimuksesta tällä alalla, ja alle 1 prosentti liittovaltion kokonaisrahoituksesta menee riskitutkimukseen.

Raportti, Synteettisen biologian tutkimuksen suuntaukset Yhdysvalloissamukaan Yhdysvallat investoi vuosina 2008-2014 noin $820 miljoonaa dollaria synteettisen biologian tutkimukseen. Tuona aikana puolustusministeriöstä tuli synteettisen biologian tutkimuksen keskeinen rahoittaja. Esimerkiksi DARPA:n investoinnit kasvoivat vuoden 2010 lähes nollasta yli $100 miljoonaan vuonna 2014 - yli kolme kertaa enemmän kuin National Science Foundationin (NSF) käyttämä summa.

"DARPAn tutkimusmenojen kasvu tapahtuu samaan aikaan, kun NSF on lopettamassa alkuperäistä investointiaan Synteettisen biologian tekniikan tutkimuskeskukseen (SynBERC)", sanoo tohtori Todd Kuiken, hankkeen vanhempi ohjelma-avustaja. "Kun SynBERC-rahoitus päättyy ensi vuonna, on epäselvää, onko Pentagonin ulkopuolella enää erityistä tutkimusohjelmaa. Myös mahdollisiin riskeihin ja eettisiin kysymyksiin on panostettu vain vähän, mikä voi vaikuttaa yleisön hyväksyntään ja markkinoiden kasvuun alan edetessä."
synteettinen biologiaLähteet:

Yhdysvaltain synteettisen biologian tutkimusrahoituksen kehityssuuntaukset -raportti

Synteettisen biologian suuret trendit, jotka sinun on tiedettävä

Synteettisen biologian tulevaisuus

Armeijasta tulee synteettisen biologian tärkein rahoittaja

logo-tilaus

Tilaa uutiskirjeemme

Eksklusiivista korkealaatuista sisältöä tehokkaasta visuaalisesta
tiedeviestintä.

- Eksklusiivinen opas
- Suunnitteluvinkkejä
- Tieteelliset uutiset ja suuntaukset
- Oppaat ja mallit