Приеми себе си, уикендът идва! Отново е петък, а ние сме в очакване на уикенда. Но първо нека видим отчета за седмицата. Както знаете, всяка седмица добавяме нови научни илюстрации в Mind the Graph. Библиотеката ни вече разполага с над осем хиляди научни илюстрации, които са достъпни за всички потребители на графики (включително безплатните потребители).

Но знаете, че не е лесно да се справят с хиляди илюстрации. Затова публикуваме седмични доклади, за да показваме новостите. Освен това можете да създадете персонализирана библиотека за вас и да държите любимите си илюстрации на едно кликване разстояние.

Нови илюстрации на разположение за вас

Аскорбинова киселина

или Vitamic C. Според PubchemАскорбиновата киселина е естествен водоразтворим витамин (витамин С). Аскорбиновата киселина е мощен редуциращ и антиоксидантен агент, който участва в борбата с бактериалните инфекции, в детоксикиращите реакции и в образуването на колаген във фиброзната тъкан, зъбите, костите, съединителната тъкан, кожата и капилярите. Съдържащ се в цитрусовите и други плодове, както и в зеленчуците, витамин С не може да се произвежда или съхранява от човека и трябва да се набавя с храната. 

ascorbic_acid_mind_the_graph

Гръбначен мозък

Главният и гръбначният мозък заедно образуват централната нервна система (ЦНС). Можете да комбинирате тези илюстрации с други, налични на ум графиката, за да покажете цялата ЦНС. Тук можете да видите още илюстрации на неврологията. 

Спинални_мозъчни_неврони_мисъл_на_графа

Бамбук

Бамбукът е вечнозелено многогодишно цъфтящо растение. Те са част от тревното семейство Poaceae. В сравнение с горските дървета, бамбуковите видове растат бързо. Бамбуковите насаждения могат лесно да се събират за по-кратък период от време в сравнение с дървесните насаждения.

bamboo_botany_mind_the_graph

Научните илюстрации са мощен инструмент за комуникация в областта на науката. Те могат да показват подробности и абстрактни понятия. Освен това те са начин да се изглади въздействието на снимките на медицински/хирургични процедури. Разгледайте нашите нови медицински илюстрации:

 

Медицински симптоми: Кашлица

В съзнанието на графиката ще намерите категория "медицински симптоми" със стотици илюстрации. Тази седмица добавихме тези две илюстрации, така че можете да ги комбинирате, за да обясните медицинските симптоми на вашите пациенти, ученици или читатели.

Медицински_симптоми_на_ума_на_графиката

 

Шийка на матката 

Шийката на матката е долната част на матката в женската репродуктивна система. Важно е да посещавате лекар за редовни прегледи, за да избегнете редица заболявания, като например рак на маточната шийка.

Рак на матката и шийката на матката, съзнание и графика

Стомашен байпас

Това е хирургична процедура, при която стомахът се разделя на малък горен и много по-голям долен "остатъчен" чувал, след което тънките черва се пренареждат, за да се свържат с двата. Операцията се назначава за лечение на болестно затлъстяване и други медицински състояния. Вече имаме други илюстрации на стомашен байпас, а сега добавихме други две, показващи храносмилателната система:

стомашен_байпас_хирургия_мисъл_на_графиката

Как да използвам Mind the graph в публикациите си?

Можете да използвате Mind the Graph безплатно, за да получите достъп до хиляди научни илюстрации. Освен това можете да използвате безплатния план толкова дълго, колкото искате. Като безплатен потребител обаче трябва да цитирате Mind the Graph и да запазите водния знак в творенията си. Ако не искате да използвате воден знак, можете да надстроите плана си срещу няколко долара. Сусбсирането ви дава и неограничени функции!

Освен това повечето от илюстрациите ни се основават на заявки от нашите абонати. Така че, ако ви липсва някоя илюстрация, можете да я поискате без допълнително заплащане. Удивително, нали? Премиум планът има неограничени функции. Така че, ако все още не сте абонат, можете да започнете още днес:

научните илюстрации на графиката

 

 

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони