Το διδακτορικό είναι ένα απίστευτα δύσκολο εγχείρημα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πρέπει να δουλέψετε σκληρά, να είστε αφοσιωμένοι και να επιμείνετε για χρόνια. Αυτό το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο λόγω των πολλών προκλήσεων που αντιμετωπίζετε στην πορεία. Υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα, από τα μαθήματα και τις έρευνα στη δημοσίευση και υπεράσπιση ενός διατριβή, και αυτοί οι αγώνες για το διδακτορικό μπορεί να είναι εξαντλητικοί σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

Ενώ υπάρχουν δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν, υπάρχουν επίσης τρόποι για να πετύχετε την απόκτηση διδακτορικού. Σε αυτό το ιστολόγιο, θα διερευνήσουμε διάφορες συμβουλές και στρατηγικές που θα βοηθήσουν τους φοιτητές διδακτορικού να ξεπεράσουν τις προκλήσεις. Θα μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το χρόνο και το άγχος, να θέτετε στόχους και να φροντίζετε τον εαυτό σας, ώστε να παραμένετε κινητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι στις διδακτορικές σας σπουδές.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας για το διδακτορικό, αυτό το άρθρο θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Κάθε εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί με τη σωστή νοοτροπία και προσέγγιση. Ας ξεκινήσουμε και ας λύσουμε μαζί τους αγώνες του διδακτορικού!

Μια σύντομη επισκόπηση των PhD Struggles

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές κατά τη διάρκεια του διδακτορικού τους ταξιδιού. Οι απαιτήσεις της παρακολούθησης μαθημάτων, της διεξαγωγής έρευνας και της διδασκαλίας συχνά κάνουν τους διδακτορικούς φοιτητές να δυσκολεύονται με τη διαχείριση του χρόνου. Η πίεση για δημοσίευση και παρουσίαση της έρευνας σε συνέδρια είναι ένας άλλος σημαντικός αυξανόμενος αγώνας. Το άγχος μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο και οι φόβοι απόρριψης μπορούν να υπονομεύσουν την αυτοπεποίθηση. Εκτός από την παρουσίαση και την υπεράσπιση της διατριβής ενώπιον μιας επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η διαδικασία υπεράσπισης της διατριβής μπορεί να είναι νευρική για τους φοιτητές.

Επιπλέον, η λήψη δανείων ή η εργασία με μερική απασχόληση για να συντηρηθεί ο ίδιος μπορεί επίσης να είναι μια σημαντική επιβάρυνση καθώς ένας φοιτητής επιδιώκει ένα διδακτορικό, καθιστώντας το ακαδημαϊκό φόρτος εργασίας πιο αγχωτικός και προκλητικός. Η αναγνώριση του προβλήματος είναι το πρώτο βήμα για να ξεπεράσετε τις Διδακτορικές Αγωνίες. Στη συνέχεια, παραθέτουμε ορισμένες από τις κύριες ανησυχίες.

Θέματα διαχείρισης χρόνου

Η διαχείριση του χρόνου είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη ζωή των διδακτορικών φοιτητών. Η ιεράρχηση των εργασιών και η αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου μπορεί να είναι πρόκληση όταν έχετε μεγάλο φόρτο εργασίας. Μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ακαδημαϊκή πρόοδο όταν οι φοιτητές δεν διαχειρίζονται σωστά τον χρόνο τους, γεγονός που συμβάλλει στο άγχος, στις χαμένες προθεσμίες και στις χαμηλές παραγωγικότητα.

Είναι σημαντικό για τους διδακτορικούς φοιτητές να δημιουργούν ένα πρόγραμμα και να θέτουν σαφείς στόχους κάθε μέρα, εβδομάδα και μήνα, προκειμένου να διαχειρίζονται παραγωγικά το χρόνο τους. Η παρακολούθηση των προθεσμιών και η έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών θα βοηθήσει στην τήρηση των προθεσμιών. Επίσης, οι εφαρμογές παρακολούθησης χρόνου, τα ημερολόγια, οι λίστες εργασιών και άλλα εργαλεία διαχείρισης χρόνου μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι.

Για να αποφύγετε το αίσθημα της υπερφόρτωσης, αναλύοντας σύνθετο εργασίες σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα βήματα μπορεί να είναι χρήσιμη. Τέλος, οι μαθητές πρέπει να ελέγχουν τους εξωτερικούς περισπασμούς και τις περιττές δεσμεύσεις που αποσπούν την προσοχή τους από τις ακαδημαϊκές τους επιδιώξεις. Η απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων των gadgets σας όταν μελετάτε είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.

Κίνητρα και παραγωγικότητα

Οι διδακτορικοί φοιτητές πρέπει να έχουν κίνητρα και να είναι παραγωγικοί για να επιτύχουν. Τα άτομα που έχουν κίνητρο να ακολουθήσουν ένα διδακτορικό ξεκινούν και συνεχίζουν αυτό το μακρύ και δύσκολο ταξίδι. Προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους, οι φοιτητές πρέπει να παραμείνουν επικεντρωμένοι στους στόχους τους και να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Παρά τις αποτυχίες και τις αποτυχίες, ωστόσο, είναι μερικές φορές δύσκολο να διατηρηθούν υψηλά επίπεδα κινήτρων. Η παραγωγικότητα παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους, οι διδακτορικοί φοιτητές πρέπει να αναπτύξουν αποτελεσματικές στρατηγικές διαχείρισης του χρόνου και να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας.

Επιπλέον, τα κίνητρα και η παραγωγικότητα συμβαδίζουν. Το αίσθημα της παραγωγικότητας και της προόδου προς τους στόχους του ατόμου τείνει να παρακινεί τα άτομα. Η έλλειψη παραγωγικότητας, ωστόσο, μπορεί να οδηγήσει σε αποθάρρυνση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιορισμένη πρόοδο και περαιτέρω οπισθοδρομήσεις. Έτσι, για να επιτύχουν ακαδημαϊκά οι διδακτορικοί φοιτητές, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην παρακίνηση και την παραγωγικότητα.

Οικονομικές προκλήσεις

Οι διδακτορικοί φοιτητές συχνά αγωνίζονται με οικονομικές προκλήσεις, καθώς τα διδακτορικά προγράμματα είναι ακριβά. Οι φοιτητές μπορεί να βρεθούν να αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, αν πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα, το κόστος της έρευνας και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την εκπόνηση διδακτορικού. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι διδακτορικοί φοιτητές δεν λαμβάνουν τακτικό μισθό ή υποτροφία καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την κάλυψη αναγκών όπως το ενοίκιο, το φαγητό και τα κοινόχρηστα.

Οι υποτροφίες, οι υποτροφίες και οι επιχορηγήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους διδακτορικούς φοιτητές να ξεπεράσουν αυτές τις οικονομικές δυσκολίες του διδακτορικού. Μια εργασία μερικής απασχόλησης ή μια θέση βοηθού ερευνητή μπορεί επίσης να προσφέρει πρόσθετο εισόδημα και πολύτιμη εμπειρία. Οι φοιτητές μπορούν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα οικονομικά τους δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό και παρακολουθώντας τα έξοδά τους.

Για να αποφύγουν το άγχος και την αγωνία που σχετίζονται με τις οικονομικές δυσκολίες, οι διδακτορικοί φοιτητές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές τους προκλήσεις από νωρίς. Ο προσεκτικός σχεδιασμός και η διαχείριση των οικονομικών μπορεί να βοηθήσει τους διδακτορικούς φοιτητές να ξεπεράσουν τις οικονομικές προκλήσεις και να επικεντρωθούν στις ακαδημαϊκές τους σπουδές.

Σχέση με τον επόπτη

Για να επιτύχουν ακαδημαϊκά, οι διδακτορικοί φοιτητές χρειάζονται καλή σχέση με τους επιβλέποντες καθηγητές τους. Οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν από την καθοδήγηση, την υποστήριξη και την ανατροφοδότηση από μια καλή σχέση καθ' όλη τη διάρκεια του ερευνητικού τους ταξιδιού. Ωστόσο, οι τεταμένες σχέσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άγχος, ανησυχία, ακόμη και σύγκρουση, εμποδίζοντας τους μαθητές να προοδεύσουν.

Οι ισχυρές σχέσεις με τους προϊσταμένους απαιτούν αποτελεσματική επικοινωνία. Είναι σημαντικό για τους μαθητές να επικοινωνούν τις προσδοκίες, τους στόχους και τις ανησυχίες τους στους επόπτες τους με προληπτικό τρόπο. Η πρόοδος των φοιτητών μπορεί να παρακολουθείται και να δίνεται ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια τακτικών συναντήσεων και ελέγχων.

Το σημασία του καθορισμού σαφών ορίων, προθεσμιών και επικοινωνίας είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την αποφυγή των PhD Struggles. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε μελλοντικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Το κλειδί για ένα επιτυχημένο διδακτορικό ταξίδι είναι η διατήρηση μιας θετικής σχέσης με τον επιβλέποντα. Είναι σημαντικό για τους φοιτητές να επικοινωνούν αποτελεσματικά με τους επιβλέποντες, να θέτουν σαφείς προσδοκίες και να οικοδομούν εμπιστοσύνη και σχέση.

Έλλειψη υποστήριξης

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο διδακτορικό είναι η έλλειψη υποστήριξης, η οποία μπορεί να πάρει διάφορες μορφές. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι' αυτό, όπως η ανεπαρκής καθοδήγηση και οι πόροι από τους επιβλέποντες, το αίσθημα απομόνωσης από τους συνομηλίκους και το αίσθημα απομάκρυνσης από τους διδάσκοντες. Οι διδακτορικοί φοιτητές που δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να βιώσουν κίνητρα προβλήματα, την αυτοαμφισβήτηση και τα συναισθήματα υπερβολής.

Το στρες, το άγχος, ακόμη και η κατάθλιψη μπορεί να προκύψουν από την έλλειψη υποστήριξης. Για να μπορέσουν οι διδακτορικοί φοιτητές να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ακαδημαϊκής ζωής, οι μέντορες, οι συνάδελφοι και τα μέλη της οικογένειας είναι απαραίτητοι.

Η έλλειψη υποστήριξης μπορεί, ωστόσο, να αντιμετωπιστεί με διάφορους τρόπους. Χρησιμοποιώντας τους πόρους του ιδρύματός τους, όπως οι υπηρεσίες συμβουλευτικής και τα προγράμματα ακαδημαϊκής υποστήριξης, οι φοιτητές μπορούν να συνδεθούν με μέντορες και συμβούλους που μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση και ενθάρρυνση. Ο αγώνας του να αισθάνεται κανείς ότι δεν υποστηρίζεται μπορεί να ξεπεραστεί με τη δημιουργία ενός συστήματος υποστήριξης και την αναζήτηση βοήθειας.

Αγώνες ψυχικής υγείας

Είναι σύνηθες για τους διδακτορικούς φοιτητές να αγωνίζονται με την ψυχική υγεία προβλήματα λόγω του τεράστιου άγχους και της πίεσης που αντιμετωπίζουν. Το άγχος, η κατάθλιψη και η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να προκύψουν από τον συνεχή φόρτο εργασίας και τις υψηλές προσδοκίες. Οι πολλές ώρες έρευνας μπορεί να επηρεάσουν περαιτέρω την ψυχική υγεία λόγω της απομόνωσης που συνεπάγεται.

Η ακαδημαϊκή πρόοδος μπορεί να παρεμποδιστεί από αυτούς τους αγώνες για το διδακτορικό, καθώς και τα κίνητρα και η παραγωγικότητα μπορεί να παρεμποδιστούν. Προκειμένου να επιτύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην έρευνά τους, οι διδακτορικοί φοιτητές θα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην ψυχική τους υγεία και να χρησιμοποιούν ιατρική βοήθεια όταν είναι απαραίτητο. 

Ισορροπία εργασίας/ζωής

Οι φοιτητές που εκπονούν διδακτορικά συχνά δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος για προσωπικά ενδιαφέροντα, χόμπι και κοινωνικοποίηση λόγω των απαιτήσεων των μαθημάτων, της έρευνας και της διδασκαλίας. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανισορροπίας, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να εξαντληθούν, να αποδώσουν λιγότερο αποτελεσματικά και να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας.

Προκειμένου να επιτύχουν μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, οι διδακτορικοί φοιτητές πρέπει να δίνουν προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα και να θέτουν όρια. Το να αφιερώνουν χρόνο στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα, να προγραμματίζουν τακτικά διαλείμματα και να ασκούν σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει. Επιπλέον, η επικοινωνία του φόρτου εργασίας και των προσδοκιών με τους συμβούλους και τους συναδέλφους είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή της υπερκόπωσης. Επίτευξη ακαδημαϊκών επιτυχία και τη βελτίωση της ευημερίας μπορούν να επιτύχουν οι διδακτορικοί φοιτητές που δίνουν προτεραιότητα στην ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής.

10 συμβουλές για να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες του διδακτορικού σας

Αυτές είναι 10 γρήγορες συμβουλές που πρέπει να θυμάστε ως διδακτορικός φοιτητής:

  1. Ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων και η ανάπτυξη ενός σαφούς σχεδίου είναι ουσιαστικής σημασίας.
  2. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα και δώστε προτεραιότητα στη διαχείριση του χρόνου.
  3. Κάντε την εργασία σας διαχειρίσιμη, χωρίζοντάς την σε μικρότερα βήματα.
  4. Αποφύγετε την εξουθένωση κάνοντας διαλείμματα και φροντίζοντας τον εαυτό σας.
  5. Οι μέντορες, οι συνάδελφοι και οι επαγγελματίες μπορούν να αποτελέσουν σπουδαίες πηγές υποστήριξης.
  6. Βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τις προθεσμίες και παραμένετε οργανωμένοι.
  7. Η πρόοδος είναι πιο σημαντική από την τελειότητα.
  8. Πάρτε την αποτυχία ως ευκαιρία για μάθηση.
  9. Εξασφαλίστε μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
  10. Μην ξεχνάτε να γιορτάζετε τα επιτεύγματα και τα ορόσημά σας.

Με αυτά τα δεδομένα, σας ευχόμαστε καλή τύχη με τη διδακτορική σας διατριβή. Για όσους δεν είναι ακόμα σίγουροι για την ετοιμότητά τους για διδακτορικό, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το άρθρο μας σχετικά με Μάστερ έναντι διδακτορικού.

Κάντε τη διδακτορική σας διατριβή πιο εντυπωσιακή βελτιώνοντας την οπτική σας επικοινωνία μέσω εικονογραφήσεων!

Η χρήση της ποιότητας οπτική η επικοινωνία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την προβολή και τον αντίκτυπο της διατριβής σας. Ένα οπτικό βοήθημα, όπως ένα διάγραμμα, διάγραμμα, ή infographic μπορούν να προσελκύσουν τους αναγνώστες και να απλοποιήσουν πολύπλοκες πληροφορίες, οδηγώντας τελικά σε αυξημένο αντίκτυπο. Επικοινωνήστε το επιστήμη αποτελεσματικότερα με Mind the Graph. Ρίξτε μια ματιά στη γκαλερί εικονογραφήσεων μας και δεν θα απογοητευτείτε!

Κατακτήστε τους αγώνες για το διδακτορικό: Ένας πρακτικός οδηγός
logo-subscribe

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο

Αποκλειστικό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σχετικά με την αποτελεσματική οπτική
επικοινωνία στην επιστήμη.

- Αποκλειστικός οδηγός
- Συμβουλές σχεδιασμού
- Επιστημονικά νέα και τάσεις
- Σεμινάρια και πρότυπα