tumblr_nwuflaSDLR1shrel9o1_1280

Verlaat alle productieve tijd, gij die hier binnengaat.

Een kleine aanpassing uit Dante's Inferno als waarschuwing als je niet in de hel, maar in een paradijs van enorme collecties wetenschappelijke illustraties. Als u in één ervan klikt, verliest u zich in een wirwar van prachtige wetenschappelijke kunst, waarbij u uren van uw dag verspilt [of investeert?].illustratiesDe eerste is de bekende Scientificillustration.tumblr.commet een kolossale collectie. Iedereen kan illustraties insturen voor de blog die wordt samengesteld door Lukas Large, Natural Science Curatorial Trainee bij Birmingham Museums Trust.

pompoen-keverSchilderijen van insecten door EH Zeck. Hij was een entomologisch tekenaar, maar de aandacht voor de omgeving van de dieren is een prachtige bonus.

Dit is een illustratie van Pompoenkever Aulacophora hilaris (Boisduval) (Coleoptera:Chrysomelidae)

Bestelreferentie: pompoen-kever

Dit aantrekkelijke insect leeft zijn hele onvolwassen leven ondergronds en komt als volwassen kever tevoorschijn om zich te voeden met bladgroenten zoals pompoenen en courgettes. Zecks aandacht voor detail en kennis van insecten zijn duidelijk in zijn portret van de kever en zijn jonge stadia.

citrus-zwartvlek

Illustraties van plantenziekten door Margaret Senior. Vreemd mooi.

Dit is een illustratie van de zwarte vlek Guignardia citricarpa.

Gastheer: Citrus sinensis

Margaret Senior was een van de gevierde kunstenaars van haar tijd. Zij was een uitstekende illustrator van de Australische natuurgeschiedenis en maakte de illustraties voor een reeks zeer populaire posters voor de NSW National Parks and Wildlife Service. De Margaret Senior Wildlife Illustration Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Universiteit van Newcastle.

Beelden van de Wetenschap: 700 jaar wetenschappelijke en medische illustratie. Van de New York Public Library.

Secunda ossium tabula [Menselijk skelet inspecteert een schedel en denkt diep na].

Inhoud : Samengesteld uit de Latijnse tekst van Vesalius' Epitome samen met enkele delen van zijn langere werk, en geïllustreerd met een reeks platen gegraveerd op koper door Geminus zelf. Dit zijn matige kopieën van bijna alle houtsneden [naar tekeningen van de schilder Johannes van Calcar] in Vesalius' oorspronkelijke boek, samen met een paar verkleinde uitsneden van die grotere en fijnere die in de Epitome waren verzameld ... Vesalius ... klaagde bitter, niet over de piraterij van zijn tekst ... maar over het onrecht dat zijn illustraties werd aangedaan door gebrek aan kennis en nauwkeurigheid van de kopiist ...

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen