Hans Rosling is een onderzoeker van de Karolinska Instituut (Zweden) en oprichter van een startup bedrijf over informatie ontwerp en data visualisatie. De naam van het bedrijf is GapMinder en zij creëerden een software genaamd Trendalyzer.

Het is een erg coole manier om door gezondheidsstatistieken te navigeren en de correlatie met andere factoren te begrijpen. Heb je ooit gedacht hoe gezondheidsstatistieken correleren met het BBP of de beschikbaarheid van elektriciteit? Met Trendalyzer kun je dat. Plus, je doet het voor verschillende landen onafhankelijk en in de tijd. Het is best cool en je kunt ons gemakkelijk verliezen door naar deze gezondheidsstatistieken te kijken.

De Trendalyzer software zet internationale statistieken om in bewegende, interactieve grafieken en in onderstaande video kunt u zijn beroemde lezing op de TED gesprekken. De Gapminder interactieve animaties zijn vrij beschikbaar op de website van de Stichting.

Wie is Hans Rosling? Rosling is een Zweedse arts, academicus, statisticus en spreker. Professor internationale gezondheid bij Karolinska Instituuten oprichter van Gapmindereen non-profit die vitale wereldwijde gegevens tot leven brengt. Ik realiseer me net hoe het lijkt op onze eigen naam, Mind the Graph.

In 2011 werd hij door Fast Company Magazine verkozen tot een van de 100 meest creatieve mensen in het bedrijfsleven en een jaar later kwam hij in de Zweedse Academie van Wetenschappen...de man is ook een zwaardveger. (WTF!) Als je twijfelt, hier is het bewijs.

Je kunt ook gezondheidsstatistieken presenteren zoals de goeroe Hans Rosling met zijn presentatietool, Gapminder. Wil je spelen met gezondheidsstatistieken en gegevensvisualisatie? Waarom probeer je niet de recente gezondheidsstatistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie. Het is een vrij betrouwbare en dichte bron van informatie over gezondheidsstatistieken.

Het moet groter en groter worden in de loop der jaren, zoals Google verwierf de Trendalyzer software een paar jaar geleden met de bedoeling deze op te schalen en vrij beschikbaar te stellen voor openbare statistieken. Een jaar later maakten ze een Bewegingsdiagram Google Gadget en later de Public Data Explorer.datavisualisatie

logo aanmelden

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Exclusieve inhoud van hoge kwaliteit over effectieve visuele
communicatie in de wetenschap.

- Exclusieve gids
- Ontwerp tips
- Wetenschappelijk nieuws en trends
- Handleidingen en sjablonen