Den Annals of Surgeryverdens mest refererte kirurgitidsskrift, jobber nå med visuelle sammendrag for å gjøre vitenskapelig informasjon mer tilgjengelig!

Forskere som allerede har sendt inn artikler til Annals of Surgery, vil få tilgang til bygge visuelle abstrakter om sine undersøkelser og legge til tidligere publiserte studier.

"Som kreativ direktør i Annals of Surgeryhar jeg jobbet med å finne bedre metoder for å formidle forskning.h. En måte å gjøre det på er å visuelt oppsummere de viktigste poengene fra artikkelen i et "visuelt sammendrag". Du kan se noen eksempler nedenfor og på Twitter ved å følge hashtaggen #VisualAbstract." Andrew M. Ibrahim

Dr. Ibrahims biografi er veldig interessant, med en kobling mellom design og medisin. Vi elsket det, han er en veldig inspirerende fagperson! Du kan også se det her, der han tilbyr et stipendiat om design og helse.

Dr. Ibrahims biografi

Visuelle abstrakter

Det er ikke så vanskelig å lage et visuelt abstrakt hvis du har de riktige ressursene, for eksempel Mind the Graph. Men siden de fleste forskere fortsatt ikke vet hvordan de skal produsere visuell informasjon, har tidsskriftet gitt en fantastisk veiledning som forklarer hvordan man lager visuelle abstrakter.

Den inneholder grunnleggende regler for hvilken type informasjon du bør lete etter og sette sammen for å bygge opp det visuelle abstraktet. Se noen av dem nedenfor:

Fokus på brukeropplevelsen
Ha alltid leseren i bakhodet. Hvis du planlegger kommunikasjon i sosiale medier, bør du tenke på hva publikum på Twitter ønsker å vite om den spesifikke forskningen. Ha et klart formål i tankene når du utformer det visuelle sammendraget.

Jo mer kompleks artikkelen er, desto mer tid bør du bruke på å snevre inn hovedbudskapet du ønsker å formidle. Forenkle for å etablere et fokus. På denne måten er det lettere for publikum å få med seg hovedbudskapet i det du ønsker å kommunisere.

Hurtig prototyping
Det finnes uendelig mange måter å visualisere forskning på. Vi anbefaler at du først prøver deg frem på papir eller med svært korte riper i det nettbaserte verktøyet du foretrekker. Jeg liker å lage et tankekart allerede før jeg begynner, slik at innholdet er noenlunde organisert allerede før du starter. Innholdsorganisering er allerede den første starten og den vanskeligste delen som ofte blir oversett).

Som Dr. Ibrahim sier: "Det første, andre eller tiende visuelle sammendraget ditt vil ikke være det beste. Du kommer til å forbedre deg betraktelig ved å raskt prøve nye formater og se hva som fungerer! Iterativ forbedring. I stedet for å spørre: "Er det perfekt?".

Hvis du fortsatt er i tvil, kan du få en kollega til å lese det visuelle sammendraget og fortelle deg hva forskningen handler om. Det vil være en innsiktsfull samtale om det vi kaller en "interaktiv prosess" for visuell design. Du vil bli mye bedre ved å be om tilbakemeldinger og studere andre design.

Gjennomtenkt tilbakeholdenhet
Prioriter hovedbudskapet fremfor fullstendighet. Du trenger ikke å gi all informasjon på én gang, men planlegg en trinnvis veiledning for leseren. Bare hovedbudskapet bør være med i det visuelle sammendraget, og resten kan du bruke i andre deler av forskningsoppgaven, som sammendraget og selve artikkelen.

Det visuelle sammendraget skal gi leseren kontekst, men hvis det ikke er godt utformet, kan det også distrahere fra hovedbudskapet. Når det gjelder visuelle sammendrag, er mer ikke alltid bedre.

Relevant kreativitet
Balanser alltid designkreativiteten med gjennomtenkt tilbakeholdenhet og klarhet i formålet. Du trenger ikke å "virke kreativ" ved å bruke mange ressurser og fancy elementer, som 3D-bilder, der du ikke trenger det. Fokuser på informasjonen du ønsker å formidle i det visuelle uttrykket. Å eksperimentere "bare for å være annerledes" er ikke alltid effektivt. Husk at illustrasjonene ikke er budskapet, de er mediet. Det samme gjelder bruk av farger. Vær innsiktsfull, for farger er også informasjon.

Disse prinsippene er basert på designbidrag om hvordan man skaper et effektivt visuelt budskap. Som Dr. Ibrahim foreslår: "Det kan være lurt å ta i bruk noen designprinsipper når du lager et visuelt abstrakt". Du kan se noen av disse prinsippene i praksis her i denne Mind the Graph's Experience-videoen som viser utformingen av et visuelt abstrakt:

Video av Mind the Graph-opplevelsen

Gjør det visuelt

Vi elsket denne sesjonen av veiledning for visuelle sammendrag av Dr. Ibrahim, og ifølge ham er det "her de fleste kjører seg fast". Det er sant, layouting kan være vanskelig for dem som ikke er innvidde, men vi forsøker å inspirere deg med noen maler.

En påstått vanskelighet kan være å finne bilder. Det finnes en rekke bildebanker på Internett, hvorav noen er gratis å bruke. Hvis du lager visuelle presentasjoner ofte nok, kan du vurdere å kjøpe et abonnement på
få tilgang til avanserte ikoner (f.eks. Shutterstock, Getty Images, Noun Project) eller bruke et komplett verktøy dedikert til forskere, som Mind the Graph. I noen tilfeller må du kanskje lage ikonet selv eller samarbeide med en grafisk designer, og vi kan også hjelpe deg med det. Tjenesten er inkludert i abonnementet.

Sørg også for at bildet ditt tillater opphavsrett for publisering. Det er avgjørende! Selv om et bilde ligger på nettet, betyr ikke det at det er fritt fram. Du MÅ sørge for at du har opphavsrettslig tillatelse til å bruke bildene for å unngå opphavsrettsproblemer med det visuelle sammendraget ditt.

Ifølge Dr. Ibrahim "Dette poenget kan ikke understrekes nok. For å unngå dette problemet kan du enten bruke opphavsrettsfilteret under bildesøket eller abonnere på en ikonbildebank." Jeg er enig med 100%, og det er derfor vi opprettet Mind the Graph med en Creative Commons-lisens som anerkjenner våre kunders opphavsrett. Vi anser at illustrasjonene som tilbys gjennom plattformen, er våre ressurser, som vi deler med brukerne, men det de har skapt, er deres! Inkludert muligheten til å overføre til forlag som LWW, Elsevier, Springer Nature og alle som tillater grafiske sammendrag og visuelle sammendrag.

Det er slik vi anerkjenner forskerne som kreative individer som skaper bilder i Mind the Graph! Vi ønsker å fremme kreativitet og styrke enkeltindivider. Vi liker å si at "vi gjør forskere til designere" og alt brukerne våre trenger å gjøre er å beholde vannmerket og sitere Mind the Graph i avisene, slik mange forfattere allerede har gjort - se eksempler på publiserte artikler i Google Scholar..

Annals of Surgery - retningslinjer for visuelle sammendrag
Annals of Surgery - retningslinjer for visuelle sammendrag

For å gjøre det kort - Nøkkelkomponenter i det visuelle sammendraget i Annals of Surgery

  • Oppsummere hovedspørsmålet som tas opp: dette kommer vanligvis fra artikkelens tittel eller en overskrift på et nøkkeltall. Hold den kort og tydelig.
  • Oppsummering av resultater: må du bruke tid på å tenke gjennom hvilke resultater du ønsker å presentere.
  • Forfatter, sitat: inkluderer alltid minst førsteforfatterens navn og publiseringsår.
  • Sammenligning av delstatsresultater: en kort setning som tydelig angir utfallet med hensyn til gruppene som sammenlignes.
  • Visuell visning av resultatet: Du vil ha et visuelt uttrykk som gjenspeiler resultatet du beskriver.
  • Data for utfall (enheter): I tillegg til å oppgi resultatet, må du også oppgi den numeriske representasjonen. Sørg for å inkludere enhetene.
  • Navn på tidsskriftet: her snakker vi om Visual Abstracts i Annals of Surgery, men mange andre tidsskrifter aksepterer disse elementene, eller innsiktsfulle vitenskapelige figurer også.

Det er svært vanskelig å finne vitenskapelige illustrasjoner som gjengir virkelige studieobjekter på en troverdig måte. Som oftest trenger vi hjelp fra en designer for å få tak i de illustrasjonene vi trenger. Og selv når vi finner dem, må vi bekymre oss for den "visuelle stilen" og opphavsretten.

Hvis dette er noe av det du sliter mest med når du prøver å lage et visuelt abstrakt, kan du bare bruke illustrasjonene som er tilgjengelige på Mind the Graph-plattformen!

Tidsskriftene er faktisk i ferd med å bli oppmerksomme på betydningen av visuell kommunikasjon i vitenskapen, og det er svært viktig å se store tidsskrifter som the Annals of Surgery å promotere det.

Og husk at du alltid har Mind the Graph til å inspirere deg med maler eller hjelp til å utforme ditt visuelle abstrakt! Prøv det gratis!

Klikk her for å lære mer om hvordan du kan få et grafisk sammendrag for din bedrift.
logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler