Hans Rosling er en forsker fra Karolinska Institutet (Sverige) og grunnlegger av et oppstartsselskap innen informasjonsdesign og datavisualisering. Navnet på selskapet er GapMinder og de skapte en programvare som heter Trendanalysator.

It’s very very cool way to navigate through health statistics and understand it’s correlation with several other factors. Have you ever thought how health statistics correlate with GDP or available of electricity? With Trendanalysator du kan. I tillegg kan du gjøre det for flere land uavhengig av hverandre og over tid. Det er ganske kult, og det er lett å miste pusten av å se på denne helsestatistikken.

Den Trendanalysator programvaren konverterer internasjonal statistikk til bevegelig, interaktiv grafikk, og i videoen nedenfor kan du se hans berømte forelesning ved TED-foredrag. Den Gapminder interaktive animasjoner er fritt tilgjengelig på stiftelsens hjemmeside.

Hvem er Hans Rosling? Rosling er en svensk lege, akademiker, statistiker og foredragsholder. Professor i internasjonal helse ved Karolinska Institutetog grunnlegger av Gapminderen ideell organisasjon som gir liv til viktige globale data. Jeg innser bare at det ligner på vårt eget navn, Mind the Graph.

I 2011 ble han kåret til en av de 100 mest kreative personene i næringslivet av Fast Company Magazine, og ett år senere kom han inn på Det svenske vitenskapsakademiet... mannen er også en sverdslukker. (WTF!) Hvis du tviler, her er beviset.

Du kan også presentere helsestatistikk på samme måte som guruen Hans Rosling ved hjelp av presentasjonsverktøyet hans, Gapminder. Vil du leke med helsestatistikk og datavisualisering? Hvorfor ikke prøve den nyeste helsestatistikken fra Verdens helseorganisasjon. Det er en ganske pålitelig og tett kilde til informasjon om helsestatistikk.

Det bør bli større og større med årene, ettersom Google ervervet Trendanalysator programvare for noen år siden med den hensikt å skalere den opp og gjøre den fritt tilgjengelig for offentlig statistikk. Ett år senere gjorde de tilgjengelig en Bevegelsesdiagram Google Gadget og senere Public Data Explorer.datavisualisering

logo-abonnement

Abonner på nyhetsbrevet vårt

Eksklusivt innhold av høy kvalitet om effektiv visuell
kommunikasjon innen vitenskap.

- Eksklusiv guide
- Tips om design
- Vitenskapelige nyheter og trender
- Veiledninger og maler