tumblr_nwuflaSDLR1shrel9o1_1280

Откажете се от всяко продуктивно време, вие, които влизате тук.

Малка адаптация от "Ад" на Данте като предупреждение, ако искате да попаднете не в ада, а в огромен рай. колекции от научни илюстрации. Ако кликнете върху някоя от тях, ще се изгубите в суматохата на прекрасното научно изкуство, губейки [или инвестирайки?] часове от деня си.илюстрацииПървият е добре познатият Scientificillustration.tumblr.com, с колосална колекция. Всеки може да изпраща илюстрации за блога, куриран от Лукас Лардж, стажант по природни науки в Бирмингамския музеен тръст.

тиква-бъбрекКартини на насекоми от EH Zeck. Той е бил ентомологичен илюстратор, но вниманието към околната среда на животните е чудесен бонус.

Това е илюстрация на тиквен бръмбар Aulacophora hilaris (Boisduval) (Coleoptera:Chrysomelidae)

Референтен номер на поръчка: pumpkin-beetle

Това атрактивно насекомо живее през целия си живот под земята, където се появява като възрастен бръмбар, за да се храни с листни зеленчуци като тикви и тиквички. Вниманието към детайла и познанията на Зек за насекомите са очевидни в неговия портрет на бръмбара и неговите млади стадии.

цитрусово-черно петно

Илюстрации на болести по растенията от Margaret Senior. Странно красиво.

Това е илюстрация на черно петно Guignardia citricarpa.

Домакин: Citrus sinensis

Маргарет Старши е една от най-известните художнички на своето време. Тя е отличен илюстратор на австралийската естествена история, като създава илюстрациите за серия от изключително популярни плакати за Националната служба за паркове и дива природа на Нов Южен Уелс. Наградата "Маргарет Старши за илюстрация на дивата природа" се връчва ежегодно от университета в Нюкасъл.

Снимки на науката: 700 години научни и медицински илюстрации. От Обществената библиотека на Ню Йорк.

Secunda ossium tabula [Човешки скелет, който разглежда череп и дълбоко се замисля]

Съдържание : Съставена от латинския текст на "Епитом" на Везалий, заедно с някои части от по-дългото му произведение, и илюстрирана с набор от плочи, гравирани върху мед от самия Геминус. Това са умерени копия на почти всички дърворезби [по рисунки на художника Йоханес ван Калкар] в оригиналната книга на Везалий, заедно с няколко редуцирани от онези по-големи и по-дребни резби, които са били събрани в Епитом ... Везалий ... се оплакваше горчиво не от пиратството на неговия текст ... а от несправедливостта, нанесена на илюстрациите му от липсата на знания и точност у кописта ...

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони