Да бъдеш визионер означава да говориш визуално много повече, отколкото си представяте. Опитвали ли сте се някога да обясните нова Идея, без да й дадете история? Може да звучи смешно, но когато се опитваме да внесем нещо ново или иновативно, ние го поставяме в контекст; обясняваме го по начин, който да въздейства на хората около нас. Забелязвали ли сте някога това?

Какво е необходимо, за да бъдете визионер

В науката всички искаме да бъдем визионери. Търсим открития и преследваме въпроси, на които нямаме отговор. Но едно нещо, което обикновено забравяме, е, че за да бъдем визионери, трябва да мислим визуално.

Еван Синар е работил с няколко компании и този въпрос не се отнася само за учените. Изглежда, че всеки човек се бори с визуалното мислене. Но защо е така?

"Способността на визуалния разказ е да синтезира и разяснява двусмислени и сложни бизнес концепции по ясен начин, за да могат хората да разберат какво трябва да се направи оттук нататък." Еван Синар

Какво е необходимо, за да бъдете визионер

Въпросът е, че само да се говори или пише информация не е достатъчно. Според Еван Синар е необходимо също така да трансформираме информацията в изчерпателен и убедителен вид. Това означава да представяме информацията визуално - и да бъдем визионери.

Някои примери за визуално представяне на информация са:

Предприемачите, бизнесмените, учителите, изследователите и учените винаги са затрупани от количеството нова информация всеки ден. За да вземаме правилни решения, всички ние трябва да умеем да тълкуваме данните. Визуалната информация може да помогне - много.

В бъдеще ще разчитаме на изкуствения интелект да свърши тежката работа вместо нас. Засега все още трябва да се справяме сами.

Ако искате да направите първата стъпка, вижте връзката по-долу:

Източник: https://goo.gl/pvbC9Bвизионер

абонамент за лого

Абонирайте се за нашия бюлетин

Ексклузивно висококачествено съдържание за ефективни визуални
комуникация в областта на науката.

- Ексклузивно ръководство
- Съвети за дизайн
- Научни новини и тенденции
- Уроци и шаблони